Logo

Ναυάγιο στο Συμβούλιο των Αρχηγών



 
 

symvoulio_arxhgwn

Στις 8:30 το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του, έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση, ώστε να προχωρήσουν θετικά για τη χώρα μας οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, αλλά και οι αλλαγές στο εσωτερικό.  (Δείτε βίντεο)

Υπογράμμισε, επίσης, ότι χρειάζονται ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, αλλά και γενναίες αποκρατικοποιήσεις.

Λίγη ώρα πριν ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν είχε στείλει... τελεσίγραφο στους πολιτικούς αρχηγούς για να συμφωνήσουν μεταξύ  τους.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αδυναμία διακομματικής συναίνεσης και ζήτησε οι αρχηγοί να συμφωνήσουν εδώ και τώρα με το Μνημόνιο, γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή   «ο χρόνος εξαντλείται».

Περίπου στις 4:00 το απόγευμα είχε λήξει άδοξα  το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την Παρ ασκευή το μεσ ημέρι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.    

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετά το αδιέξοδο της συνάντησης εξέφρασε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση να προχωρήσει μόνος του.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την πλήρη άρνησή του σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεση.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του στο Ζάππειο έθεσε ως μοναδική διέξοδο για τη χώρα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επέμεινε για την ορθότητα του οικονομικού προγράμματος "Ζάππειο 2" που παρουσίασε πρόσφατα.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι καρέκλες κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα».

Η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από τη Βουλή μίλησε για αδιέξοδο και για εκβιαστικά διλήμματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κερδοσκόπων.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και εργαλείο τον εκβιασμό».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε σε τρία βασικά σημεία. Στην εξασφάλιση της εθνικής συνεννόησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδυνάτων.

 

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις