Logo

Δεν συμφώνησαν για το Εφετείο Βορείου Αιγαίου



 
 

mytilini_27-5-2011"Αν οι φορείς της Λέσβου δεν είναι σε θέση να δώσουν μια κοινή πρόταση, το θέμα είναι δικό τους", είπε φανερά ενοχλημένος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν μετά την ολοκλήρωση, χωρίς αποτέλεσμα, της  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για τη στέγαση  του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Καστανίδη συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της "Θέμις Κατασκευαστική", Βασίλης Χάνδακας, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν πολλές λύσεις, όπως η στέγαση του Εφετείου στο, γειτονικό στο Πρωτοδικείο, κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο ίδιο το Πρωτοδικείο, στο παραδοσιακό Δημαρχείο ή σε χώρους που προτάθηκε να ενοικιαστούν.

Ωστόσο, σε καμία δεν ομοφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς για ένα θέμα, την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, που αποφασίστηκε πρόσφατα, ύστερα από αγώνες 90 ετών και τώρα "σκοντάφτει" στο ζήτημα της στέγασης.

Αποτέλεσμα αυτής της δυστοκίας είιναι να τίθεται εν αμφιβόλω ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του Εφετείου, που σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης, προσδιοριζόταν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

mytilini_kastanidis_27-5-2011Ο κ. Καστανίδης μετά τη σύσκεψη επισήμανε πως "υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα επιλεγεί, ενώ το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να βρεθεί το επαρκές δυναμικό για τη στελέχωσή του".

Καταλήγοντας, ο υπουργός είπε ότι η πρώτη υποχρέωση του υπουργείου, η ίδρυση του Εφετείου, τηρήθηκε και πρόσθεσε: "Θέλουμε να είμαστε συνεπείς και στη δεύτερη υποχρέωσή μας που είναι να το λειτουργήσουμε. Διαπιστώσαμε διαφωνίες. Περιμένουμε μια κοινή πρόταση από τους φορείς της Λέσβου και μετά θα προχωρήσουμε."

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις