Logo

ΗΠΑ: Χάκερς χτύπησαν την εταιρεία των Stealth



 
 

stealth_28-5-2011Άγνωστοι χάκερς παραβίασαν τα δίκτυα ασφαλείας της Lockheed Martin - κατασκευάστριας των «αόρατων μαχητικών» Stealth - και άλλων προμηθευτών οπλισμού του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Οι χάκερς «έσπασαν» την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων, δημιουργώντας αντίγραφα των ηλεκτρονικών κλειδιών «SecurID», που είναι σχεδιασμένα να κρατούν μακριά τους εισβολείς.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι χάκερες έκλεψαν δεδομένα και τι είδους. Όμως, τα εν λόγω δίκτυα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για μελλοντικά οπλικά συστήματα, καθώς επίσης για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη στις μάχες σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Οι κατασκευαστές όπλων ήταν οι τελευταίοι, σε μια σειρά μεγάλων εταιρειών που έχουν δεχθεί καλοσχεδιασμένες επιθέσεις, οι οποίες κυριολεκτικά αχρήστευσαν τα συστήματα ασφαλείας τους το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτές περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Google, η Sony και η EMC και οι ειδικοί της ασφάλειας δικτύων λένε ότι είναι πρακτικά αδύνατο για οποιαδήποτε εταιρεία ή κυβερνητικό οργανισμό να δημιουργήσει ασφαλή δίκτυα, που οι χάκερς δεν θα μπορέσουν κάποια στιγμή να παραβιάσουν.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι χάκερς κατάφεραν να αντιγράψουν τα κλειδιά ασφαλείας (RSA) που δίνουν πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών, χρησιμοποιώντας δεδομένα που είχαν κλέψει σε άλλη επίθεση, τον περασμένο Μάρτιο, στο δίκτυο της εταιρείας EMC η οποία τα κατασκευάζει.

«Δεδομένης της κρισιμότητας των στόχων και του γεγονότος ότι εκατομμύρια αντίγραφα τέτοιων κλειδιών βρίσκονται σε κυκλοφορία, το ζήτημα δεν έχει λήξει», σχολίασε ειδικός.

Καμία από τις εταιρείες στόχους της επίθεσης δεν σχολίασε το περιστατικό, αν και αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σχολίαζαν ανώνυμα ότι τα ευαίσθητα δεδομένα φυλάσσονται χωριστά, σε κλειστά, απρόσιτα δίκτυα.

Πάντως, οι εταιρείες σκέφτονται να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας των δικτύων τους, με την εισαγωγή συστημάτων αναγνώρισης βιομετρικών δεδομένων, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και η ίριδα του ματιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις