Logo

Ο "αρκουδιάρης" Όλι Ρεν



 
 

bear_28-5-2011Οι παλαιότεροι στην ηλικία θα θυμούνται τη σκηνή με την αλυσοδεμένη αιχμάλωτη αρκούδα να χορεύει στο ρυθμό από το ντέφι, που έπαιζε «ο γύφτος».

Κάπως έτσι βλέπει και τη χώρα μας ο Κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Spiegel .

Ο κ. Ρεν κατηγορεί συγκεκριμένα την ελληνική κυβέρνηση- σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει τίτλο «Η ελλάδα έχασε όλους τους στόχους προσαρμογής»- ότι έχει «έλλειψη ρυθμού» στις μεταρρυθμίσεις που έχει επιβάλει η Τρόικα και απειλεί ότι αν δεν… κινηθεί πιο γρήγορα δεν θα δοθεί η 5η δόση του δανείου!

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ο Όλι Ρεν υποστηρίζει, ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» .

Πάντως, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι μας επιβάλουν να… «χορέψουμε» σε πιο γρήγορους ρυθμούς, ισχυριζόμενος ότι ο εκπρόσωπος της Τρόικα που βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει θέσει θέμα αλλαγής του ρυθμού.

Υ.Γ.1 Οι νεώτεροι, ωστόσο, αξίζει να μάθουν πώς οι αρκουδιάρηδες εκπαίδευαν την αλυσοδεμένη αρκούδα να χορεύει: Την αιχμαλώτιζαν από μικρή και επί πολλές ώρες την ημέρα την έβαζαν πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.

Κάτω από το ταψί άναβαν φωτιά. Μόλις το ταψί άρχιζε να θερμαίνεται, ξεκινούσαν κι αυτοί να χτυπάνε το ντέφι τους. Το αρκουδάκι, καθώς τα πόδια του καίγονταν από τη φωτιά, άρχιζε να πηδάει πάνω-κάτω σαν να … χόρευε.

Αυτή η διαδικασία επαναλαμβανόταν πάρα πολλές φορές, μέχρι που το αρκουδάκι ταύτιζε τους ήχους από το ντέφι, το ταψί και τη φωτιά.

Έτσι, όταν την περιέφεραν στα χωριά για «το μεροκάματο» αν και δεν έβαζαν φωτιά στο ταψί, η αρκούδα έχοντας συνδυάσει τους μουσικούς ήχους με το κάψιμο, μόλις ο γύφτος χτυπούσε το ντέφι, άρχιζε να χορεύει.

Υ.Γ.2 Βεβαίως, ο κ. Όλι Ρεν έχει κάθε δικαίωμα να ταυτίζει τον εαυτό του με αρκουδιάρη, τον ελληνικό λαό όμως δεν πρόκειται… να τον χορέψει στο ταψί .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις