Logo

Οι "Αγανακτισμένοι" συγκεντρώνονται την Κυριακή σε όλη την Ευρώπη



 
 

aganaktismenoi-28-5-2011Κορυφώνονται την Κυριακή οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων «Αγανακτισμένων», οι οποίοι έχουν καλέσει μέσω του facebook και τους υπόλοιπους ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

(Δείτε τα βίντεο)

Στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

Στο μεταξύ, χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν και το Σάββατο στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, προκειμένου να εκφράσουν τη οργή τους για τα μέτρα που επιβάλει στη χώρα μας η Τρόικα.

Οι συγκεντρωμένοι στράφηκαν με ευρηματικά συνθήματα και εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου-όπως "Θοδωρή-Θοδωρή δεν τα φάγαμε μαζί"- επειδή σε συνέντευξή του αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το κίνημα των «Ανανακτισμένων».

Πάντως, η συγκέντρωση του Σαββάτου είχε και… ευχάριστα απρόοπτα, αφού ένα ζευγάρι αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου του βρέθηκε για λίγο ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Το νιόπαντρο ζευγάρι-εκείνος έλληνας κι εκείνη γερμανίδα-είχαν ως προορισμό το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στο οποίο διαμένουν, και για λίγο συναντήθηκαν με τους αγανακτισμένους ενώ υπέγραψαν και εναντίον του Μνημονίου.

Εξάλλου για τέταρτη ημέρα συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι "Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο".

Η προσέλευση των θεσσαλονικιών διαδηλωτών ήταν μεγάλη, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές στο χώρο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας παίρνουν μέρος στη διαδικάσία της λαϊκής συνέλευσης και εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2011από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Πάγκαλος: Οι "Αγανακτισμένοι" είναι απλώς... μόδα


Τελευταίες Ειδήσεις