Logo

Βρετανία: Βίντεο για... μετανιωμένους Ισλαμιστές



 
 

Waziristan1_29-5-2011Θύελλα αντιδράσεων φαίνεται πως  έχει ξεσηκώσει στη Μεγάλη Βρετανία, ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων του υπουργείου Εξωτερικών, που δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τους Μουσουλμάνους εφήβους από το να γίνουν εξτρεμιστές Ισλαμιστές.

(Δείτε το βίντεο) 

Το όλο θέμα αναδεικνύει η εφημερίδα Daily Mail σε άρθρο της στο οποίο χαρακτηρίζει το εν λόγω βίντεο "περίεργο", αναφέροντας ότι το Φόρεϊν Όφις δέχεται  σωρεία επικρίσεων τόσο για το υψηλό κόστος του - δαπανήθηκαν 33.000 λίρες για τη δημιουργία του - όσο και για τη χρησιμότητά  του.

Η εφημερίδα, συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εγκαλείται ότι ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων σε ένα φιλμ κινουμένων σχεδιων αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Επίσης, άλλοι επικριτές, ανάμεσά τους και μέλη της Μουσουλμανικής κοινότητας, αμφισβητούν την ορθότητα της ταινίας,  χαρακτηρίζοντάς την "αφελή" και "απλουστευτική".

Waziristan2_29-5-2011Το επίμαχο  φίλμ κινουμένων σχεδίων έχει τον τίτλο «Wish You Waziristan» και το σενάριό του είναι  μια προειδοποιητική ιστορία δύο νεαρών Βρετανών Μουσουλμάνων οι οποίοι αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια ομάδα Ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν.

Τα κινούμενα σχέδια, τα οποία συνδυάζουν τα  γραφικά σε στυλ παιχνιδιών ηλεκτρονικού υπολογιστή και την αργκό του δρόμου που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, ξεκινούν με μια αποτυχημένη προσπάθεια των αδελφών να μεταφέρουν μια χειροβομβίδα από την κορυφή ενός βουνού στην περιοχή Waziristan  του Πακιστάν.

Μετά γίνεται ένα "φλάς μπακ"  και οι θεατές μαθαίνουν πως τα αδέλφια από το σπίτι τους στη Βρετανία  πήγαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης εξτρεμιστών.

Η ιστορία λέγεται από τη σκοπιά ενός νεότερου αδελφού που δεν κατονομάζεται ο οποίος έχει λίγο χρόνο για το σκοπό και έχει συμφωνήσει να αναμειχθεί μόνο από σεβασμό για τον μεγαλύτερο αδελφό του Abu.

Waziristan3_29-5-2011Το ταξίδι του Αμπού στο δρόμο του εξτρεμισμού ξεκινά όταν είναι μόλις 11 χρονών και αυτός και δύο λευκοί φίλοι του γίνονται στόχος ρατσιστών την ώρα που παίζουν ποδόσφαιρο σε μια παραλία.

Το φίλμ δείχνει τα αδέλφια στο νέο τους σπίτι στο Πακιστάν, το πως τους υποδέχονται εκεί, όπου σε πρώτη φάση τους κλειδώνουν και τους ανακρίνουν, την αποτυχημένη αποστολή της μεταφοράς μιας χειροβομβίδας και τελειώνει με τον Αμπού που γράφει στον αδελφό του ζητώντας συγχώρεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις