Logo

Αμυγδαλέλαιο κατά της ξηροδερμίας



 
 

skndr_29-5-2011Τα ράφια των φαρμακείων βρίθουν με ακριβές κρέμες και λοσιόν για τα δέρματα που έχουν κνησμό και ξηροδερμία. Θα μπορούσε όμως ένα μπουκάλι αμυγδαλέλαιο να είναι το μόνο που πραγματικά χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίες κινέζικες, ελληνικές και περσικές φαρμακευτικές σχολές, χρησιμοποιούσαν κατά κόρον το αμυγδαλέλαιο για τη θεραπεία των παθήσεων της ξηροδερμίας, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

«Το αμυγδαλέλαιο περιέχει ουρσολικό και ελαϊκό οξύ, τα οποία είναι ενώσεις φυτικής προέλευσης και έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα», εξηγεί ο δερματολόγος Δρ. Μέρβιν Πάτερσον.

«Αν φανταστούμε την κεράτινη στιβάδα (το εξωτερικό στρώμα του δέρματος) σαν 12 διαφορετικές πλάκες, τη μία κολλημένη επάνω στην άλλη με κονίαμα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι αποτελεί ένα φυσικό φράγμα για το υπόλοιπο δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτού του φράγματος, όταν αρχίσει να καταρρέει – συνήθως ως αποτέλεσμα της χρήσης σκληρών απορρυπαντικών ή λόγω παθήσεων του δέρματος, όπως η ψωρίαση», προσθέτει.

Στην ινδική παραδοσιακή κουλτούρα, το αμυγδαλέλαιο λέγεται ότι είναι ένα επίκαιρο παυσίπονο ενώ, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση σε γνωστή επιστημονική εφημερίδα, αποδείχθηκε ότι έχει αντιφλεγμονώδη και αντι-ηπατοτοξικά αποτελέσματα.

Ο Δρ. Πάτερσον, προσθέτει: «Είναι απίθανο να πάθετε οποιαδήποτε ζημιά αν το δοκιμάσετε – εκτός κι εάν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς, οπότε, σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να το αποφύγετε».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις