Logo

Χιλιάδες λαού σε Σύνταγμα και Προπύλαια



 
 

syntagma_aganaktismenoi_31-5-2011jpgΠλημμύρισε και πάλι από κόσμο το κέντρο της Αθήνας. Την έβδομη ημέρα των κινητοποιήσεων οι χιλιάδες αγανακτισμένοι που  είχαν κατακλύσει το Σύνταγμα "συναντήθηκαν" στα Προπύλαια με τους χιλιάδες επίσης πολίτες που μετείχαν στην εκδήλωση των πανεπιστημιακών, και της οργάνωσης "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη.   

Η αστυνομία μιλάει για 10.000 περίπου διαδηλωτές στη κάθεμία συγκέντρωση. Ωστόσο, ανεξάρτητες πηγές υπολόγιζαν τους συγκεντρωμένους σε πολλαπλάσιο αριθμό.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν ο Μίκης τραγούδησε από το μικρόφωνο του ομιλητή μαζί με τον κόσμο "Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"...

Στο μεταξύ στο Σύνταγμα, αργά το βράδυ, περίπου 500 διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλής, με αποτέλεσμα να παραμείνουν για αρκετή ώρα αποκλεισμένοι στο κοινοβούλιο βουλευτές, υπάλληλοι και δημοσιογράφοι.

Τελικά οι "εγκλωβισμένοι" κατάφεραν να διαφύγουν με τη συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, μέσω του Εθνικού Κήπου.

Οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε και σήμερα γύρω από τον Λευκό Πύργο για να διαματρυριθούν για το Μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας.

Για αύριο Τετάρτη οι Θεσσαλονικείς "Αγανακτισμένοι" έχουν προγραμματίσει ποδηλατοδρομία στους δρόμους της πόλης για να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για τη δράση τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις