Logo

E.coli: Έξαλλοι οι Ισπανοί – Τα “γυρίζουν” οι Γερμανοί



 
 

aggouria_30-5-2011Δεν έχουν το Θεό τους τελικά αυτοί οι Γερμανοί! Η επιδημία του φονικού βακτηρίου E.coli, που έχει θερίσει ήδη 16 ανθρώπινες ζωές είναι χωρίς αμφιβολία ένα άκρως σοβαρό ζήτημα.

Το να κατηγορεί κανείς γι' αυτό όποιον βρει πρόχειρο, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και αφού καταστρέψει την εξαγωγική δραστηριότητα μιας ολόκληρης χώρας (βλ. Ισπανία), στη συνέχεια να ανακαλεί, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Πάλι καλά που δεν είπαν ότι το βακτήριο προήλθε από το ελληνικό χρέος!

Η φονική επιδημία έχει σκοτώσει 15 ανθρώπους στη Γερμανία και έναν στην Σουηδία (μία γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο λίγο μετά την επιστροφή της από την βόρεια Γερμανία, από όπου προέρχονται και τα περισσότερα θύματα).

Από τις πρώτες μέρες αναγνώρισης του βακτηρίου ως υπεύθυνου για τους θανάτους, οι Γερμανοί έδειξαν με το δάχτυλο την Ισπανία. Από εκεί, είπαν, προήλθε η ασθένεια! Από ισπανικά βιολογικά αγγουράκια που βρέθηκε κατά τους ελέγχους ότι κουβαλούσαν το E.coli.

Αμέσως, η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, κ.ά) έσπευσαν να επιβάλλουν εμπάργκο στις εισαγωγές ισπανικών αγγουριών. Κάποιες απαγόρευσαν και τις ντομάτες και άλλα λαχανικά, καθώς και φρούτα.

aggouria_31-5-2011Έξαλλοι οι Ισπανοί, αντέδρασαν στις κατηγορίες και όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ζήτησαν εξηγήσεις από τους Γερμανούς, ενώ η Ισπανίδα υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η χώρα της θα διεκδικήσει αποζημίωση από την ΕΕ για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη χωρίς λόγο, εν μέσω κρίσης.

“Θέλουμε η Γερμανία να δώσει, χωρίς καθυστερήσεις και περισπασμούς, τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από την έρευνά της, ώστε η ΕΕ να γνωρίζει τί προκαλεί το ξέσπασμα της επιδημίας”, είπε η Rosa Aguilar.

Η απάντηση των Γερμανών ήταν να ...ανακαλέσουν όσα είχαν πει μέχρι σήμερα. Γερμανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν τα υπό εξέταση ισπανικά αγγουράκια ήταν τελικά μολυσμένα με τον ιό.

Οι αρχές στο Αμβούργο ανακοίνωσαν ότι στα τέσσερα ύποπτα αγγούρια – τα τρία ισπανικά – που εντοπίστηκαν τη προηγούμενη εβδομάδα – εντοπίστηκε μεν το βακτήριο, αλλά όχι στη μορφή που εμφανίζεται στους ασθενείς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ομοσπονδία εξαγωγέων φρούτων και λαχανικών της χώρας, η υπόθεση E.coli – όπως παρουσιάστηκε από τους Γερμανούς – κοστίζει περίπου 145 εκ. ευρώ κάθε εβδομάδα.

Και, τελικά, ακόμα ψάχνουν – μόνοι τους – οι Γερμανοί για την πηγή του κακού, χωρίς μέχρι στιγμής επιτυχία, ενώ οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις