Logo

Πέθανε ο ηθοποιός Leslie Nielsen σε ηλικία 84 ετών



 
 

leslie_nielsen_dead_at_age_84_29-11-2010Πέθανε σημερα  ο Leslie Nielsen σε νοσοκομείο της Florida, όπου είχε εισαχθεί λόγω πνευμονίας. Ο ανιψιός του ηθοποιού, Doug Nielsen, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Καναδά ότι ο θείος του πέθανε «έχοντας στο πλευρό του τους φίλους και τη σύζυγό του. Απλά αποκοιμήθηκε και πέθανε».

Παρόλο που ήταν ευρέως γνωστός για το κωμικό του ταλέντο, ο Nielsen πρωτοξεκίνησε στο Χόλυγουντ ως δραματικός ηθοποιός. Το 1956 πρωταγωνίστησε στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας “Forbidden Planet”, καθώς και στην ταινία “Poseidon Adventure” το 1972, ενώ εμφανίστηκε σε πολλές δραματικές ταινίες και τηλεοπτικά σόου, όπως στο “Bonanza” και το “Fugitive”. Η ανέκφραστη ερμηνεία του ωστόσο την δεκαετία του ‘80 στο “Airplane!” ήταν αυτή που σηματοδότησε την στροφή στην καριέρα του κι έκτοτε, ο Leslie Nielsen ήταν ευρέως γνωστός ως κωμικός ηθοποιός.

Το 1982 ανέλαβε να παίξει τον ρόλο που θα τον καθιέρωνε στο τηλεοπτικό κοινό ως “Detecctive Frank Drebin”, στην κωμική τηλεοπτική σειρά “Police Squad”. Όταν έπαιξε όμως στην τριλογία “The Naked Gun”, η κωμική καριέρα του Nielsen απογειώθηκε και έκτοτε, πρωταγωνιστούσε σε κάθε είδους τρελή κωμωδία.

Ο Leslie Nielsen άρχισε να δουλεύει ως ηθοποιός την δεκαετία του ’50 και είχε σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα. Συνολικά, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Τα τελευταία χρόνια, έπαιζε κυρίως σε παρωδίες γνωστών κινηματογραφικών ταινιών και ο τελευταίος μεγάλος ρόλος του ήταν το 2008, στην ταινία “Superhero Movie”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις