Logo

Το Νοέμβριο η δίκη για το ''μακελειό της Παιανίας''



 
 

paiania1_8-6-2011Στις 4 Νοεμβρίου θα δικαστούν σε  δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας,  οι υπεύθυνοι για τα τραγικά επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου,  μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2007, που είχαν ως κατάληξη τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη Φιλόπουλου.

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που είναι γνωστή ως «μακελειό της Παιανίας», είναι οι Χρήστος Σακάτης, Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψικάκος.

Πρωτόδικα, είχε επιβληθεί στον πρώτο ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί  ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του νεαρού Φιλόπουλου, και στους  άλλους δύο  10ετής κάθειρξη στον καθένα.

Ειδικότερα, οι Βαγιόπουλος και Ψικάκος καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί στο φονικό με την αναγνώριση ελαφρυντικών, του πρότερου εντίμου βίου και για τους δύο και της μετεφηβικής ηλικίας, επιπλέον,  για τον Ψικάκο.

paiania2_8-6-2011Συγκατηγορούμενοι των τριών "πρωταγωνιστών" της δολοφονίας είναι άλλοι 8 νεαροί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με παραβάσεις του νόμου περί όπλων και οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 7 μήνες με αναστολή.

Στο εδώλιο είχαν καθίσει πρωτόδικα και άλλοι 16 νεαροί, οι οποίοι είχαν κριθεί αθώοι.

Σημειώνεται, ότι η δίκη για το "ραντεβού θανάτου" - είχε κλειστεί μεταξύ χούλιγκαν του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τις 29 Μαρτιου 2007, λίγο πριν την έναρξη αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων στην Παιανία - επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα.

Ωστόσο,  αναβλήθηκε μετά από δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις