Logo

Επιστολή του Χίτλερ πωλήθηκε έναντι $150.000



 
 

hitler_8-6-2011Μια επιστολή του Αδόλφου Χίτλερ, που λέγεται ότι είναι η πρώτη έκφραση των ιδεών του για τον αντισημιτισμό, πωλήθηκε έναντι $150.000 στην Νέα Υόρκη.

(Δείτε το βίντεο)

Η τετρασέλιδη δακτυλογραφημένη επιστολή, γνωστή ως επιστολή Gemlich, γραμμένη το 1919, απαιτεί την «ασυμβίβαστη απομάκρυνση» των Εβραίων από την κοινωνία.

Η δήλωση του τότε 30χρονου στρατιώτη θεωρείται ως ένα βασικό ιστορικό ντοκουμέντο από την περίοδο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σύμφωνα με τους ιστορικούς είναι σημαντική, γιατί δείχνει πόσο νωρίς ο μελλοντικός ηγέτης των Ναζί είχε διαμορφώσει τις απόψεις του.

hitler2_8-6-2011Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο Χίτλερ πίστευε ήδη, περισσότερο από δύο δεκαετίες πριν από το Ολοκαύτωμα, ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την κοινωνία.

«Κατ 'αρχάς, ο Ιουδαϊσμός είναι σίγουρα μια φυλετική και όχι μια θρησκευτική ομάδα», έγραψε ο Χίτλερ στην επιστολή.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα μη-γερμανικό φύλο ζει ανάμεσά μας με τις δικές του σκέψεις, αισθήματα και προσδοκίες, ενώ ταυτόχρονα έχει τα ίδια δικαιώματα όπως και εμείς».

Σε ένα σημείο της επιστολής, ο Χίτλερ γράφει ότι μια κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το λεγόμενο «εβραϊκό ζήτημα» με την άρνηση των δικαιωμάτων τους, αλλά καταλήγει ότι ο «τελικός στόχος, ωστόσο, πρέπει να είναι η αδιάλλακτη απομάκρυνση όλων των Εβραίων».

Την επιστολή αγόρασε πρόσφαατα από ιδιώτη, η εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Simon Wiesenthal στο Λος Άντζελες, όπου και εκτίθεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις