Logo

Οι τράπεζες συνεχίζουν τις αυθαίρετες χρεώσεις



 
 

TrapezesΤην εμφάνιση πολλών αμφιλεγόμενων χρεώσεων από τις τράπεζες, διαπιστώνει, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

 

 

 Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στην Βουλή από τον πρόεδρο και βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα "Συνεχίζονται οι αυθαίρετες επιβαρύνσεις των τραπεζών".

 

Ενδεικτικά, στην απάντηση αναφέρονται χρεώσεις, όπως η επιβολή μηνιαίων "εξόδων καθυστέρησης", "έξοδα", δηλαδή, που επιβάλλονται για την περίπτωση καθυστέρησης πέραν των τόκων υπερημερίας, η χρέωση εξόδων επικοινωνίας, η χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και εάν πρόκειται για αίτημα προεξόφλησης του δανείου, η χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας, η χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας, που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κλπ.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει το κύρος και τη νομιμότητα των πρακτικών αυτών, ενώ έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την τήρηση της νομοθεσίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις