Logo

Στους 30 οι νεκροί από την επιδημία του E.coli



 
 

e.coli_03-06-2011Στους 30 ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του E.coli, μετά την ανακοίνωση του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ότι τρεις ακόμη ασθενείς υπέκυψαν στις επιπλοκές του ουραιμικού αιμορραγικού συνδρόμου.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, η οποία εκδηλώθηκε πριν από πέντε εβδομάδες, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών, το βακτήριο εντοπίστηκε σε φάρμα καλλιέργειας φύτρων, κοντά στο Αμβούργο, όπου εμφανίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Οι φύτρες, κυρίως φασολιού, διαπιστώθηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες που σέρβιραν εστιατόρια στην περιοχή του Αμβούργου.

Στο μεταξύ, τεράστιες ζημιές εξακολουθούν να καταγράφουν οι παραγωγές χώρες οπωροκηπευτικών σε ολόκληρη Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγκάστηκε να αυξήσει, εξαιτίας των αντιδράσεων, σε 200 εκ. ευρώ – από 150 εκ. - τις αποζημιώσεις προς τους καλλιεργητές, ποσό μηδαμινό μπροστά στις ζημιές, αφού μόνο στην Ισπανία – που επλήγη περισσότερο – καταγράφονται απώλειες στις εξαγωγές της τάξης των 250 εκ. ευρώ ανά εβδομάδα.

Το γερμανικό ινστιτούτο εξακολουθεί πάντως να παρατηρεί “τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στα 80 - 100 εκ. ευρώ οι ζημιές λόγω E.coli στην Ελλάδα


Τελευταίες Ειδήσεις