Logo

Ελεύθερος ο νεαρός που κατηγορείται για τις επιθέσεις σε FBI - Interpol



 
 

haker_9-6-2011Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 24η ανακρίτρια, ο 18χρονος χάκερ που κατηγορείται για αλλεπάλληλα ηλεκτρονικά χτυπήματα κατά της Interpol και του FBI.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν σε βάρος του νεαρού Αλέξανδρου τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος κατηγορείται ότι είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον περιώνυμο χάκερ nsplitter, ο οποίος καταζητείται εδώ και 3 χρόνια από το FBI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, απάντησε «για ποιο χάκινγκ μου μιλάτε, δεν έχω ιδέα».

Σε ό,τι αφορά την αυτοσχέδια βόμβα, που βρέθηκε στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, υποστήριξε ότι προοριζόταν για το Πάσχα, ενώ για την αντιασφυξιογόνα μάσκα, είπε ότι την είχε προμηθευτεί για να προστατεύεται από τις χρωστικές ουσίες των σπρέι που έκανε γκράφιτι.

hakerkatashethenta_9-6-2011Για το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του, προσκόμισε απόδειξη αγοράς, υποστηρίζοντας ότι κάνει σκοποβολή.

Ο 18χρονος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε, μέσω του Ίντερνετ, στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για να υπεξαιρεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Στο σπίτι του είχαν βρεθεί 130 πλαστικές κάρτες, σε πέντε από τις οποίες είχαν τυπωθεί στοιχεία.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε περισσότερες από 50 μετοχές στο ΧΑΑ.

Ο ίδιος είπε ότι δεν αφορούσαν πιστωτικές κάρτες, αλλά μαγνητικές κάρτες, τις οποίες κατείχε, γιατί αντιπροσωπεύει, μέσω ίντερνετ, εταιρείες που τις πωλούν.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο νεαρός αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους «θα χαρώ να φύγετε».

Έντονο ενδιαφέρον για τον 18χρονο Αλέξανδρο έχει εκδηλώσει το FBI, επιτελείο του οποίου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να τον συναντήσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις