Logo

Απάτη με νεφροπαθείς στο ΙΚΑ Λιβαδειάς



 
 

ikaetam_9-6-2011Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ άρπαξαν επιτήδειοι από τα ταμεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκδίδοντας ψευδείς βεβαιώσεις για δήθεν μετακινήσεις νεφροπαθών από την Λιβαδειά στην Αθήνα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους που άρχισαν στο υποκατάστημα Λιβαδειάς, όπου είχε διαπιστωθεί υπέρογκη αύξηση των δαπανών για μετακινήσεις νεφροπαθών, τα τελευταία χρόνια.

Αναζητώντας τα παραστατικά των δαπανών, οι ελεγκτές ανακάλυψαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ενώ οι ασθενείς διέμεναν στην Αθήνα, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λειβαδιά, προκειμένου να χρεωθεί το ταμείο με τη δαπάνη μετακίνησης, που είναι ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λιβαδειάς – Αθήνας.

Έτσι, καταβάλλοντας ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ, μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.

Η διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσέφυγε ήδη στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ενώ παράλληλα κινήθηκε και η πειθαρχική διαδικασία κατά των επίορκων υπαλλήλων.

Εξάλου, με προσωρινή διαταγή, το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσίας μέχρι ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ δέκα εμπλεκομένων.

Η ακριβής ζημιά που υπέστη το Ίδρυμα δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί και μένει να διαπιστωθεί με την ολοκλήρωση των ελέγχων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις