Logo

Τα ψηλά τακούνια προκαλούν αρθρίτιδα



 
 

hghl_10-6-2011Δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα και θεωρούνται απαραίτητα αξεσουάρ από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Τα πανύψηλα τακούνια, ωστόσο, φέρουν έναν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας στη μετέπειτα ζωή των γυναικών, προειδοποιούν οι εμπειρογνώμονες.

Τα ψηλά παπούτσια μπορούν να μεταβάλουν τη στάση του σώματος και να αυξήσουν την πίεση στις αρθρώσεις του ποδιού, του αστραγάλου και του γονάτου, αυξάνοντας την απειλή της οστεοαρθρίτιδας – της πιο κοινής μορφής της πάθησης, η οποία προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.

Βρετανική έρευνα που διεξήχθη σε 2.000 άτομα, έδειξε ότι το ένα τέταρτο των γυναικών φορούν ψηλά τακούνια καθημερινά ή «συχνά».

Ο καθηγητής και ποδίατρος Άντονι Ρέντμοντ, συμβουλεύει τις γυναίκες να επιλέγουν παπούτσια με στρογγυλή μύτη, με μέγιστο ύψος τακουνιού 2-3 εκατοστά και σόλες που απορροφούν τους κραδασμούς.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι τα τρία τέταρτα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών δεν φορούσαν τα σωστά αθλητικά παπούτσια για το άθλημα που έκαναν.

Ο Δρ. Ρέντμοντ εξηγεί ότι τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια βοηθούν στην προστασία όσων τα φορούν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε είδους άθλησης, καθώς οι δυνάμεις που περνούν μέσα από τις αρθρώσεις μπορεί να υπερβαίνουν το βάρος τους σώματος κατά 8 φορές.

Ο καθηγητής προέτρεψε, επίσης, όποιον αισθάνεται πόνο στα πόδια ή τους αστραγάλους να απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό, καθώς η έγκαιρη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-6-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Συμπτώματα κι ενδείξεις


Τελευταίες Ειδήσεις