Logo

Γκαφατζήδες και βρώμικοι οι Βρετανοί οικοδεσπότες



 
 

english_lunch_10-6-2011Αν σας καλέσουν Βρετανοί για φαγητό, καλύτερα να μην δεχτείτε την πρόσκληση.

Είναι προτιμότερο  να φανείτε αγενείς,  παρά να φάτε φαγητό που προηγουμένως έχει πέσει στο πάτωμα, ή περιλαμβάνει συστατικά, τα οποία είτε έχουν λήξει πολύ καιρό πριν χρησιμοποιηθούν, είτε έχουν κάνει… σολάριουμ για να αποψυχθούν!

Τα όσα σας αναφέρουμε δεν είναι αστήρικτες συκοφαντίες, αλλά είναι απολύτως βάσιμα και προκύπτουν από δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. 

Συγκεκριμένα, από δείγμα 2.000 Βρετανών καταναλωτών που απάντησε στις ερωτήσεις προέκυψε ότι:

* το 15% , κατά παραδοχή του, σέρβιρε φαγητό σε καλεσμένους του, που είχε πέσει στο πάτωμα,  ή περιελάμβανε  υλικά που είχαν λήξει.

*το 13% ομολόγησε ότι δηλητηρίασε κατά λάθος τους φίλους του με το φαγητό που τους πρόσφερε.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό δεν είναι η δηλητηρίαση,  αλλά η αιτιολογία της που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στους αντισυμβατικούς τρόπους ξεπαγώματος των κατεψυγμένων τροφίμων.

Ειδικότερα, ένα 5% παραδέχθηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει «εναλλακτικές μεθόδους» ξεπαγώματος,  όπως σίδερο για το σιδέρωμα των ρούχων, πιστολάκι για τα μαλλιά, ακόμη και συσκευές για σολάριουμ!

Πέρα από όλα αυτά οι Βρετανοί αποδεικνύονται και ιδιαίτερα… ζημιάρηδες όταν μαγειρεύουν, ιδιαίτερα οι άνδρες, οι οποίοι σε ποσοστό 27% έχουν καταφέρει να βάλουν φωτιά στην κουζίνα ή και σε όλο το σπίτι, ενώ το 21% έχουν κάψει τα φρύδια τους ή τα μαλλιά τους.

Οι Βρετανίδες είναι πιο προσεκτικές, αλλά αν κάνουν ζημιά όταν μαγειρεύουν, αυτή στοιχίζει, καθώς σε ποσοστό 44% έχουν καταστρέψει ακριβό εξοπλισμό.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Βρετανίδες προσπαθούν να πειραματιστούν με «γκουρμέ» πιάτα, αλλά δεν τα  καταφέρνουν τα βασικά.

Για παράδειγμα,  ένα 25% δυσκολεύεται να βράσει ένα αυγό και θεωρεί ευκολότερο να τηγανίσει μια ομελέτα, ένα 14% θεωρεί δύσκολο το βράσιμο πατάτας, ενώ ένα 17% δεν μπορεί να καταλάβει πότε είναι έτοιμα τα μακαρόνια.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, τις δηλητηριάσεις και τις καταστροφές οι Βρετανοί εξακολουθούν να επιμένουν,  σε ποσοστό 84%,  ότι η αγαπημένη τους ασχολία είναι να μαγειρεύουν για τους φίλους τους.

Το ερώτημα είναι αν  εσείς, μετά από όλα αυτά που μάθατε,  είστε διατεθειμένοι να φάτε αν σας καλέσουν...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις