Logo

Ουρακοτάγκος σώζει κοτοπουλάκι! (vid)



 
 

orangutan_11-6-2011Ένας επισκέπτης σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ, «έπιασε» με τη βιντεοκάμερά του μια απίστευτη σκηνή,  με "πρωταγωνιστές" έναν ουρακοτάγκο και ένα κοτοπουλάκι.

Ήταν η στιγμή, που ένας 15χρονος ουρακοτάγκος πραγματοποίησε μια ντελικάτη διάσωση του νεαρού πτηνού, σηκώνοντάς το τρυφερά από το νερό, με τη χρήση ενός φύλλου!

Ο περίεργος πίθηκος ήταν στο θάλαμό του, όταν αντιλήφθηκε τον αγώνα του πουλιού στη λίμνη.

Τράβηξε ένα φύλλο από ένα κοντινό θάμνο και άπλωσε το χέρι του προς το πουλί, νεύοντας στο κοτόπουλο, με την ελπίδα ότι αυτό  θα προσκολληθεί στο φύλλο.

Οι θεατές επευφημούσαν, καθώς ο ουρακοτάγκος κατάφερε να κάνει το πουλί να αρπάξει το φύλλο, για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και ύστερα το κοτοπουλάκι να πέσει και πάλι.

Σε μια έσχατη προσπάθεια να διασώσει το κοτοπουλάκι, ο ουρακοτάγκος ευγενικά ανέμιζε το φύλλο μπροστά από το πουλί, το οποίο κατάφερε να προσκολληθεί σε αυτό.

Ο πίθηκος έβγαλε το πουλί από το νερό προς αγαλλίαση του πλήθους. Κατά τη διάρκεια του βίντεο μπορεί να ακούσετε μια γυναίκα να αναφωνεί: «Ω, Θεέ μου κοίτα, αυτό είναι απίστευτο, τον έπιασε!»

Ο μεγαλόσωμος πίθηκος μετέφερε το κοτοπουλάκι πίσω στο κύριο μέρος του καταλύματός του, όπου το τοποθέτησε τρυφερά κάτω στο γρασίδι και προχώρησε σε ελαφρά χτυπήματα του πουλιού.

Η Cathy Smith, από το Ίδρυμα Ουρακοτάγκων, είπε στη Daily Telegraph: «Είναι πολύ έξυπνα ζώα και πολύ περίεργα.

Αυτό δείχνει πόσο οξυδερκή και καλά είναι στο να λύνουν προβλήματα αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα.

Είναι δύσκολο να πούμε αν ήξερε ότι θα σώσει το κοτοπουλάκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο πριν

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις