Logo

Ο δικαστικός γολγοθάς του Πέτρου Μαντούβαλου...



 
 

mantouvalos_2-11-2010Σε πολλαπλά δικαστικά «μέτωπα» που κινούνται παράλληλα, μεταξύ του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών, έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές Πέτρος Μαντούβαλος, καθώς η εξέλιξη τους τον αφορά έμμεσα ή άμεσα.

Κοινή συνισταμένη για όλα σχεδόν τα δικαστικά θέματα που ενδιαφέρουν τον Π. Μαντούβαλο είναι οι καταγγελίες του επιχειρηματία και συγκατηγορουμένου του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Ιωάννη Μπολέτση.

Οι καταγγελίες αυτές ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα για ένα κύκλωμα που έδρασε κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος με κατηγορουμένους τον Π. Μαντούβαλο και το Ι. Μπολέτση.

Επιπλέον, οι ίδιες καταγγελίες έδωσαν το έναυσμα να ανασυρθεί από το αρχείο αγνώστων δραστών η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του νεοκλεγέντα Δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου, τον Ιανουάριο του 2001.

Η πρώτη έρευνα έχει να κάνει με τα όσα υποστήριξε ο Ι. Μπολέτσης και με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, περί δικαστικής σκευωρίας που εξυφάνθηκε σε βάρος του και περί χρηματισμού δικαστών.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ενέπλεξε στη σε βάρος του σκευωρία τον πρόεδρο του δικαστηρίου που τον δίκαζε Γ. Ευσταθίου, τον αρχιμανδρίτη Παύλο – Ιάκωβο Γιοσάκη και τον συγκατηγορούμενό του Π. Μαντούβαλο.

Σύμφωνα με το Ι. Μπολέτση, ο αρχιμανδρίτης, που πρόσφατα καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών  για άλλο σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, του ζητούσε 60.000 για να τα δώσει, όπως του έλεγε, στον κ. Ευσταθίου και να αθωωθεί.

Αυτό το κομμάτι των καταγγελιών Μπολέτση διερευνάται από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος ελέγχει την τυχόν σύνδεσή τους με τη δικογραφία για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα που…ειδικευόταν στο real estate και στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Κι αυτό διότι υπάρχουν ορισμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν παρουσία και στις δύο υποθέσεις. Για παράδειγμα βασικό ρόλο τόσο στις καταγγελίες του Ι. Μπολέτση όσο και στη δικογραφία για το νέο παραδικαστικό φέρεται να έχει παίξει ο αρχιμανδρίτης Παύλος – Ιάκωβος Γιοσάκης.

Από την πλευρά του ο Ι. Μπολέτσης, ο οποίος σήμερα είναι φυγόδικος μετά την καταδίκη του σε 15 χρόνια κάθειρξη για την εμπλοκή του σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, αναμένει την κρίση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας που θα εκδικάσει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

mantouvalos_mixalo_2-11-2010Ταυτόχρονα, ο Π. Μαντούβαλος αναμένει την εξέλιξη της ανάκρισης για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου. Κι αυτό διότι αν επαληθευτούν οι καταγγελίες του Ι. Μπολέτση, ο Π. Μαντούβαλος θα αντιμετωπίσει τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο   – καθώς η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο, λόγω καρδιακής προσβολής, ηλικιωμένης περιοίκου- της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών.

Σήμερα Πέμπτη στον εδικό εφέτη ανακριτή Δ. Μόκκα κατέθεσε για τη απόπειρα σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στους ειδικούς εφέτες ανακριτές Δ. Μόκκα και Κ. Μπαλτά και άλλα πρόσωπα που προέρχονται τόσο από την πολιτική όσο και από άλλους χώρους και πιθανότατα γνωρίζουν στοιχεία για την βομβιστική επίθεση τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τη δικαστική έρευνα.

Τα ονόματα τόσο του κ. Μαρκογιαννάκη που κατέθεσε όσο και των άλλων προσώπων πολιτικών και μη, που αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να «παρελάσουν» από τα γραφεία των εφετών ανακριτών με την ιδιότητα του μάρτυρα, αναφέρθηκαν στον κ. Μόκκα από τον κ. Μιχαλολιάκο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο νεοκλεγείς Δήμαρχος κατά την τρίωρη κατάθεσή του ανέφερε ονόματα προσώπων (βουλευτών, πρώην υπουργών κ.α.) τα οποία, όπως φέρεται να υποστήριξε, δεν αποκλείεται να γνωρίζουν να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με τη βομβιστική επίθεση ή ακόμα και στοιχεία που θα πρέπει να διερευνηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ι. Μπολέτσης έχει υποστηρίξει, τόσο σε συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμο ALTER όσο και με υπόμνημά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ότι πίσω απότην εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου κρύβεται ως ηθικός αυτουργός ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές Πέτρος Μαντούβαλος.

Τέλος, ο Πέτρος Μαντούβαλος αναμένει και την κρίση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου που θα αποφανθεί αν θα αναιρεθεί η απόφαση του εφετείου με την οποία απαλλάχθηκε για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα

Πολύωρη κατάθεση Μιχαλολιάκου για την έκρηξη βόμβας

Ξανά σε δίκη ο Π. Μαντούβαλος;



Τελευταίες Ειδήσεις