Logo

Ο Μαχάτμα Γκάντι εθεάθη στον… Άρη!



 
 

ghndmrs_13-6-2011Όταν κοιτά κανείς τις καταπληκτικές φωτογραφίες που αποστέλλουν από τον Άρη στη Γη τα προσαρμοσμένα ρομποτικά διαστημόπλοια, περιμένει να δει εικόνες από τα καλυμμένα με ομίχλη ηφαίστεια και τους βαθείς κρατήρες του πλανήτη.

Αυτό που σίγουρα, πάντως, δεν περιμένει να δει είναι το προφίλ του… Μαχάτμα Γκάντι χαραγμένο σε βράχο. Κι όμως, ένας ιταλός λάτρης του διαστήματος, εν ονόματι Ματέο Λάνεο, είδε ακριβώς αυτό!

Ο Ματέο κοίταζε τις τελευταίες εικόνες που απέστειλε στη Γη το ευρωπαϊκό Mars Express, όταν παρατήρησε αυτή την παράξενη ομοιότητα με τον πατέρα του Ινδικού έθνους, καθώς το κεφάλι μοιάζει να έχει μουστάκι, ξυρισμένο κεφάλι και έντονα φρύδια – όπως ακριβώς και ο πολιτικός ηγέτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που εντοπίζεται ένα πρόσωπο στον Άρη.

Τον Ιούλιο του 1976, το αμερικανικό Viking 1 Orbiter τράβηξε μια φωτογραφία που φαινόταν να δείχνει έναν λόφο με τη μορφή ενός ανθρώπινου προσώπου στην σκονισμένη επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

fcmrs_13-6-2011Μέσα σε λίγες μέρες από την αποστολή της εικόνας στη Γη, οι λάτρεις του διαστήματος ξεκίνησαν τις εικασίες ότι επρόκειτο για τεχνητή κατασκευή, φτιαγμένη από Αρειανούς στο μακρινό παρελθόν.

Ωστόσο, μια φωτογραφία, η οποία λήφθηκε από την υψηλής ευκρίνειας φωτογραφική μηχανή HiRISE της NASA, το 2010, έδειξε ότι το πρόσωπο δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν μεγάλο, βραχώδη λόφο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πρόσωπα στον Άρη εμπίπτουν στην περίπτωση της "παρειδωλίας", όπου ένα τυχαίο ερέθισμα θεωρείται ότι έχει σημασία, είτε πρόκειται για κάποιο σύμβολο που βλέπουμε σε ένα σύννεφο ή για κάποιο πρόσωπο σε ένα κομμάτι τηγανίτας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, με άλλα λόγια, ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει, επειδή οι άνθρωποι είναι «προγραμματισμένοι» να αναγνωρίζουν οικεία αντικείμενα ως μια τεχνική επιβίωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις