Logo

Φυσικές συνταγές για λαμπερή επιδερμίδα



 
 

homemade_3-12-2010Ποια γυναίκα δεν θέλει να δείχνει όμορφη και λαμπερή, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές; Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικούς φυσικούς και απλούς τρόπους να κρατάτε καθαρή, λαμπερή και μαλακή την επιδερμίδα σας με προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και -το κυριότερο- ανέξοδα, με συστατικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι σας.

Scrub από μέλι για το πρόσωπο

Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας λεπτά αλεσμένα αμύγδαλα και ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας κάνοντας απαλό μασάζ και στην συνέχεια, ξεβγάλτε το καλά με ζεστό νερό. Τέλος, απλώστε μια τονωτική λοσιόν.

Φυτική τονωτική λοσιόν με γάλα

Η λοσιόν αυτή είναι ιδανική για ευαίσθητες, ηλιοκαμένες και σκασμένες επιδερμίδες. Ανακατέψτε σε ένα μπολ δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα -ή μία κουταλιά της σούπας αν είναι φρεσκοκομμένα- (συνιστούμε λεβάντα, καλέντουλα ή μολόχα) με 2/3 φλιτζανιού βρασμένο γάλα. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι ή βαζάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο.

Πλύντε το πρόσωπό σας με γάλα

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Φτιάξτε ένα λεπτό μείγμα από αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη και νερό και πλύντε το πρόσωπό σας με αυτό αντί για σαπούνι. Ξεπλύντε καλά το πρόσωπό σας μετά τη χρήση του μείγματος και απλώστε την φυτική τονωτική λοσιόν με γάλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Απαλά χέρια

Πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε αρκετή βαζελίνη στα χέρια σας και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Όταν ξυπνήσετε, τα χέρια σας θα είναι απίστευτα απαλά.

Εναλλακτική ενυδάτωση

Μετά από το μπάνιο ή το ντούζ σας, τρίψτε αμυγδαλέλαιο στο σώμα σας και συνδυάστε το με λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (δοκιμάστε μέντα ή λεβάντα) για να αποκτήσετε απαλή και μεταξένια επιδερμίδα.

Σκληροί αγκώνες

Αν έχετε ξηρούς, σκληρούς αγκώνες, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, στύψτε το για να φύγει ο χυμός που περιέχει και καθίστε με τους αγκώνες σας μέσα στις λεμονόκουπες για δέκα λεπτά. Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι, θα απολεπίσει απαλά το δέρμα σας σε αυτό το σημείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σπιτικές λύσεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε για να είμαστε πάντα όμορφες


Τελευταίες Ειδήσεις