Logo

Μην χάσετε την έκλειψη Σελήνης την Τετάρτη!



 
 

eklipsiselinis2_14-6-2011Ένα μοναδικό θέαμα θα προσφέρει το βράδυ της Τετάρτης η ολική έκλειψη της Σελήνης, που έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη της επταετίας.

Η έκλειψη θα συμβεί νωρίς, λίγο μετά τη δύση του Ήλιου και θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη μεγαλύτερη του αιώνα, ενώ κατά το χρόνο αυτό ο δορυφόρος μας θα βαφτεί κόκκινος!

Η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης θα αρχίσει στις 21:23. Θα την παρατηρήσετε πολύ χαμηλά στον ορίζοντα, γύρω στις 5 μοίρες.

Η ολική φάση θα αρχίσει στις 22:22 το βράδυ (σε ύψος 13 μοιρών), όταν η Σελήνη περάσει ολόκληρη μέσα στη σκιά της Γης.

eklipsiselinis_14-6-2011Τότε θα φωτίζεται αμυδρά από το ηλιακό φως που διέρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και θα την χρωματίσει κόκκινη, όπως ακριβώς τον ουρανό κατά τη δύση. Αναμένεται δε να έχει μια έντονη απόχρωση, καθώς, λόγω της πρόσφατης έκρηξης των ηφαιστείων στην Ισλανδία και την Χιλή, έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες σκόνης στην γήινη ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, επειδή αυτή την περίοδο και μέχρι την θερινή ισημερία, η Σελήνη βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας χαμηλά στον ορίζοντα, θα την βλέπουμε μεγαλύτερη!

Επιπλέον, λόγω της θέσης της, κοντά της θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ενδιαφέροντες αστερισμούς.

Στη διάρκεια της εντυπωσιακής αυτής έκλειψης, η Σελήνη θα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του αστερισμού του Οφιούχου, ανάμεσα στον Τοξότη και στον Σκορπιό.

Έτσι, 15 μοίρες δυτικά θα διακρίνεται πολύ καλά ο λαμπρός κόκκινος αστέρας Αντάρης, η «καρδιά» του Σκορπιού, αλλά και μεγάλο τμήμα του Γαλαξία μας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στη διεύθυνση του Τοξότη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις