Logo

Πιέσεις για συγκυβέρνηση από Όλι Ρεν



 
 

oliren_14-6-2011Πιεστικά επανέρχεται στο θέμα της πολιτικής συναίνεσης ο Ευρωπαίος Οικονομικός και Νομισματικός επίτροπος Όλι Ρεν με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

«Αναμένω, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι, ότι θα ενώσει τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του ο κ. Ρεν λέει:

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο. Υπάρχουν προϋποθέσεις, υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα».

Γιατί η συναίνεση δεν μπορεί να είναι εφικτή στην Ελλάδα; Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα» (θυμίζοντας την περίπτωση της Πορτογαλίας).

Ετοιμάζουμε μία συμφωνία στη βάση της "Πρωτοβουλίας της Βιέννης", όπου οι τράπεζες διακρατούν εθελοντικά τα ελληνικά ομόλογα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Ετοιμαζόμαστε να βρούμε μία λύση, η οποία βασίζεται στην εθελοντική επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων και κάτω υπό προϋποθέσεις που δεν θα οδηγήσει σε πιστωτικό επεισόδιο».

Η απάντηση της ΝΔ

Η ΝΔ απέκρουσε τις πιέσεις Ρεν, μέσω του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Μιχελάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί αρνούνται να δώσουν στην Ελλάδα ότι έδωσαν σε Ιρλανδία και Πορτογαλία και δήλωσε:

«Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε μέσα από το Ζάππειο 2, είναι αυτά που έχουν γίνει δεκτά στα Μνημόνια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδιας. Αυτά που ζητάμε είναι αυτά που έχουν καταφέρει να πάρουν οι δύο αυτές χώρες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις