Logo

Προφυλακίστηκαν οι ''προστάτες'' της ΕΛΑΣ



 
 

astynomia_prostates1_14-6-2011Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, την Τρίτη μετά τις απολογίες τους στην 5η τακτική ανακρίτρια,  δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις σε βάρος τους κατηγορίες, φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων της παραλιακής ζώνης της Αθήνας, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για το διοικητή αστυνομικής υπηρεσίας των νοτίων προαστίων και τον προκάτοχό του αστυνομικό διευθυντή, που υπηρετούσε πλέον στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι απολογήθηκαν για τις πράξεις της εκβίασης, της δωροδοκίας και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα, ελεύθερη, με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, αφέθηκε μετά την απολογία της η σύζυγος του αστυνομικού διευθυντή.

Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ως θύματα εκβιασμού εκ μέρους των κατηγορουμένων φέρονται τουλάχιστον 12 ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων.

astynomia_prostates2_14-6-2011Οι κατηγορούμενοι, που σύμφωνα με τα στοιχεία ξεκίνησαν τη δράση τους το Μάιο του 2010, φέρονται να ζητούσαν από κάθε καταστηματάρχη από 1.000 έως 2.000 ευρώ και ότι σε κάποιες εκ των περιπτώσεων έκαναν… ευκολίες πληρωμής επιτρέποντας στα θύματα να καταβάλλουν τα ποσά, τα οποία ζητούσαν, σε δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός διευθυντής και η σύζυγός του, κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος έδωσε τυπική απολογία.

Σημειώνεται, ότι ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, είχε υπηρετήσει στην προσωπική ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη από την οποία απομακρύνθηκε, ενώ στην υπόθεση των εκβιασμών φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένας, χαμηλόβαθμος, αστυνομικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πρώην φρουρός του Σημίτη "πουλούσε" προστασία


Τελευταίες Ειδήσεις