Logo

Παραιτήσεις και αρνήσεις για το Μνημόνιο 2



 
 

pasok_mesoprothesmo_14-6-2011Κλυδωνισμούς στη συνοχή του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η επικείμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τα σκληρά μέτρα που θα φέρει για τους Έλληνες πολίτες.

Ήδη, ο πρώην υπουργός και  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης με μια επιστολή - καταπέλτη προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ότι παραιτείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραμένει στη Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας.

Επίσης, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης ξεκαθάρισε ανοιχτά ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς υπέβαλε  την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Λιάνης: Δεν πιστεύω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

lianis_14-6-2011Ειδικότερα, ο Γ. Λιάνης στην επιστολή του θέτει θέμα συνείδησης, επισημαίνοντας ότι παραιτείται διότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ακόμη, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ψήφισε το Μνημόνιο 1 γιατί πίστευε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε.

Ωστόσο, τονίζει, ότι ο χρόνος που πέρασε από την υπογραφή του Μνημονίου 1 έως σήμερα ήταν ένας χρόνος μαρτυρικών θυσιών για τον Ελληνικό λαό.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιάνης δηλώνει:  «αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες γιατί τους στερήσαμε την αξιοπρέπεια».

Α. Αθανασιάδης: Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο

athanasiadis_14-6-2011Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασιάδης μιλώντας στο Βήμα fm  ανέφερε: «Δεν θα  ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις ευθύνες μου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν, αλλά πάρα πολλοί βουλευτές μου λένε ότι η στάση μου είναι ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας».

Α. Κοτσακάς: Ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική

Ο  κ. Κοτσακάς στην επιστολή του υπογραμμίζει: «παραιτούμαι από το τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Η επιστολή του κ. Κοτσακά απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και κοινοποιείται προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

antonis-kotsakas1_14-6-2011«Ανήκω σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο» αναφέρει ο κ. Κοτσακάς και προσθέτει:

«Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή. Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού. Ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική

Ακόμη, ο κ. Κοτσακάς επισημαίνει ότι έχει επίγνωση των προσωπικών του ευθυνών τουλάχιστον μέχρι το 1996 , καθώς από τότε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «βρίσκομαι σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου».

Καταλήγοντας ο κ. Κοτσακάς δηλώνει στην επιστολή του: «θα παραμείνω ανένταχτος στον ιδεολογικό μου χώρο αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησα από το 1974».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις