Logo

Η πολλή τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία



 
 

awtv_15-6-2011Η παρακολούθηση τηλεόρασης περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, ισχυρίζονται τώρα οι ερευνητές!

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που διαπίστωσαν από την έρευνα που διεξήγαγαν ήταν ότι για κάθε 2 ώρες ημερήσιας τηλεθέασης, υπήρχε 20% μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, 15% υψηλότερος κίνδυνος θανατηφόρου ή μη θανατηφόρου καρδιακής νόσου και 13% υψηλότερος κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Τα ευρήματα αυτά, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική εφημερίδα American Medical Association, προέρχονται από μια ανάλυση 8 συνολικά μελετών, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 235.000 άτομα.

Οι ερευνητές Δρ. Άντερς Γκρόντβεντ του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και ο Δρ. Φρανκ Χου του Harvard School of Public Health, λένε ότι η έλλειψη άσκησης και η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, σε συνδυασμό με την καθημερινή παρακολούθηση τηλεόρασης, βρίσκονται πίσω από την αύξηση των παραπάνω κινδύνων.

Η Μορίν Τάλμποτ, από το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη προσθέτει ακόμα περισσότερη ισχύ στις υπάρχουσες αποδείξεις ότι οι καθιστικές δραστηριότητες, όπως είναι η παρακολούθηση τηλεόρασης, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καθώς και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε επιλεκτικοί ως προς το πόσο χρόνο ξοδεύουμε μπροστά στην τηλεόραση και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δραστήριοι. Χρειαζόμαστε 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα αν θέλουμε να κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις