Logo

''Αγανακτισμένες'' διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα



 
 

patra_15-6-2011Οι Έλληνες σε όλη τη χώρα δίνουν το δικό τους "μήνυμα", με διαδηλώσεις πορείες, συγκεντρώσεις και καταλήψεις δείχνοντας την αντίδρασή τους κατά του Μνημονίου 2.

Υπό κατάληψη βρίσκονται οι περιφέρειες σε Φθιώτιδα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα και Σύρο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις ανά τη χώρα κινητοποιήσεις "Αγανακτισμένων" και εργαζομένων, που απεργούν και διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα κατά των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ για το λαό.

Ενδεικτικά, σας μεταφέρουμε πληροφορίες, για τα όσα συμβαίνουν στη Φθιώτιδα, στο Ηράκλειο και στην Κέρκυρα. 

Ωστόσο, ανάλογα γεγονότα σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα, που είναι απ' άκρη σ' άκρη σαν ένα "καζάνι" που βράζει.  

Φθιώτιδα:

fthiwtida1_15-6-2011Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέλαβαν "Αγανακτισμένοι" πολίτες της Λαμίας, που έκαναν "έφοδο" στο κτίριο υπό καταρρακτώδη βροχή.

Αρχικά, ήταν ορατή η πιθανότητα επεισοδίων, με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο, αλλά στη συνέχεια οι "Αγανακτισμένοι" κατάφεραν να μπουν στο κτίριο ειρηνικά, καταλαμβάνοντας τον ισόγειο και τον πρώτο όροφο, όπου ανήρτησαν πανό, αρνούμενοι να φύγουν.

Πορεία προς την περιφέρεια έκαναν και οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της Λαμίας, αμέσως μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωσή τους στην πλατεία Πάρκου.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το lamiareport.gr, στους δρόμους του κέντρου της πόλης υπήρχαν οι άλλοι αγανακτισμένοι, δηλαδή οι οδηγοί, λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου.

Ηράκλειο:

Στο κέντρο του Ηρακλείου η πορεία των "Αγανκτισμένων" και του ΕΚΗ κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του κτιρίου της Περιφέρειας και προχώρησαν, όπως αναφέρει το cretalive.gr, σε συμβολική κατάληψη. 

Σε άλλο "μέτωπο" της πόλης στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κεγκέρογλου, που τελεί υπό κατάληψη, καταγράφηκε συνάντηση ομάδας ανέργων με αντιεξουσιαστές.

Ειδικότερα, η ομάδα των ανέργων ήταν αυτή που εκδήλωσε πρώτη τη διάθεση να αναρτήσει συμβολικά ένα πανό στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο.

irakleio_15-6-2011Ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου τελικά και ανήρτησαν το πανό και κατά την κάθοδό τους διασταυρώθηκε με ομάδα αντιεξουσιαστών, που  εκείνη τη στιγμή ανέβαινε στο γραφείο του  Β. Κεγκέρογλου.

Οι αντιεξουσιατές, μετά από κάποιες σκηνές έντασης με την ομάδα των ανέργων, μπήκαν στο πολιτικό γραφείο, πήραν κάθε κορνίζα με φωτογραφίες που βρήκαν με τον Ανδρέα και το Γιώργο Παπανδρέου, τις οποίες  τις έσκισαν, τις έσπασαν και τις έβαψαν με σπρέι.

Κέρκυρα:

Στην Κέρκυρα, εκατοντάδες Κερκυραίοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στο νησί, συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας,  του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Στις 12 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές έφθασαν στην πλατεία Δημαρχείου. Εκεί οι  «Αγανακτισμένοι» πολίτες, που δίνουν καθημερινά το "παρών" στην πλατεία,  είχαν αποκλείσει με πανό τις εισόδους του δημαρχιακού μεγάρου.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στο χώρο της πλατείας. Μαζί τους ενώθηκαν και αντιεξουσιαστές και όλοι προχώρησαν στην κατάληψη των κτηρίων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ιωάννινα:

giannena_16-6-2011Στο κέντρο της πόλης ομάδα αντιεξουσιαστών, που συγκεντρώθηκαν μετά τις μεγάλες και ειρηνικές πορείες του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ,  επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, σπάζοντάς του τα γυαλιά.

Υπάλληλοι της περιφέρειεας κατάφεραν να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιχείρησαν να καταλάβουν την Περιφέρεια.

Εκείνη την ώρα για τη φρούρηση του κτηρίου δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έφθασαν στη συνέχεια και απώθησαν στους γύρω δρόμους τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι, πάντως, εξακολουθούν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Βόλος:

Στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας,  οι «Αγανακτισμένοι» κατέλαβαν το Δημαρχείο της πόλης και κράτησαν όμηρο το δήμαρχο, Πάνο Σκοτεινιώτη.

Είχε προηγηθεί κατάληψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε παρανάλωμα του πυρός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις