Logo

Ευχαρίστησε τους απαγωγείς επειδή φέρθηκαν καλά στο σύζυγό της



 
 

panagopoulou_3-12-2010"Τους παρακαλούσα να μην με σκοτώσουν. Τους είπα έχω οικογένεια. Με τράβηξαν από το μανίκι και γονάτισα. Ένας μου κόλλησε το πιστόλι στο κεφάλι."

Με αυτή τη δραματική περιγραφή και με δάκρυα στα μάτια ο οδηγός του   Περικλή Παναγόπουλου  Γ. Σαρδέλης αναφέρθηκε, καταθέτοντας ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών,  στο βίαιο τρόπο με τον οποίο  οι μασκοφόροι απαγωγείς ξεκίνησαν την "επιχείρηση" αρπαγής του εργοδότη του. 

Λίγο πριν από το βήμα του μάρτυρα η σύζυγος του εφοπλιστή Αικατερίνη Ναυπλιώτου Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους κατηγορούμενους για την απαγωγή που δεν πείραξαν τον Περικλή Παναγόπουλο. 

 Ωστόσο, η μάρτυρας ξεκαθάρισε σ' αυτούς που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αρπαγής ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν μια "επιχειρηματική πράξη". Γι' αυτό και χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους για την αρπαγή ως "επιχειρηματίες με IQ αλλά χωρίς συναισθηματικό IQ"

Ειδικότερα, ο  κ. Σαρδέλης περιγράφοντας όσα έζησε το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου 2009 είπε στην κατάθεσή του:"όταν είδαμε τους κουκουλοφόρους να ακινητοποιούν το αυτοκίνητο, επηρεασμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη που είχαν προηγηθεί, νομίζαμε ότι ήταν κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Αμέσως οι απαγωγείς μας ξεκαθάρισαν ότι το μόνο που θέλουν είναι λύτρα. Όταν πήγαν να με απελευθερώσουν τους είπα να κρατήσουν εμένα και να αφήσουν εκείνον, λέγοντάς τους ότι θα τους δώσει τα ίδια λεφτά".

Από την πλευρά της η κ. Παναγοπούλου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει στη φωνή κανενός από τους κατηγορουμένους, τη φωνή του άνδρα με τον οποίο έκανε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του συζύγου της. Πρόκειται, είπε, για "άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας, με έντονη κρητική προφορά".

Μάλιστα, η κ. Παναγοπούλου απευθυνόμενη προς τους κατηγορούμενους για την απαγωγή, οι οποίοι φέρονται ως μέλη του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τα λύτρα (30 εκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσουν κόσμο και να μην πέσουν ξανά στην παρανομία.

Συγκεκριμένα, η κ Παναγοπούλου είπε στον Απ. Πετράκη, που έχει αναλάβει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της απαγωγής του εφοπλιστή::"Δεν ήσασταν εσείς ο άνθρωπος που μιλούσε μαζί μου. Ξέρω από τους εργοδότες σας τι άνθρωπος ήσασταν, πιστεύω ότι είστε θύμα και σας εύχομαι μια καλή ζωή από δω και πέρα".

Απ. Πετράκης:" Ο σύζυγός σας οφείλει τη ζωή και την ελευθερία του σε σας. Αξίζετε όσο δέκα άντρες μαζί.Εάν γνώριζα τον άνθρωπο Παναγόπουλο δεν θα γινόταν ποτέ αυτό. Αυτά δεν σας τα λέω για ελαφρυντικά από το δικαστήριο".

Αικ. Παναγοπούλου:"Το ξέρω κ. Πετράκη, ξέρω για την Κρητική λεβεντιά. Την επόμενη φορά που θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας φροντίστε να ξέρετε καλύτερα το αντικείμενό σας. Το χρήμα που πήρατε είναι καθαρό. Είστε νέος ακόμα μπορείτε να βοηθήσετε κόσμο".

Η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου συνεχίζοντας την κατάθεσή της  είπε πως κατά την άποψή της οι κατηγορούμενοι " είναι θύματα μιας σάπιας κοινωνίας και δεν είναι ανθρωποειδή, καθώς συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη  ευγένεια σε εμένα και το σύζυγό μου".

Επίσης, σήμερα κατέθεσαν στο δικαστήριο ο γιος του εφοπλιστή Αλέξανδρος και η κόρη του Ειρήνη. Τα παιδιά του Περικλή Παναγόπουλου περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν όσες μέρες ο πατέρας τους ήταν όμηρος των απαγωγέων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις