Logo

Για ολιγωρία κατηγόρησε τους γιατρούς του Γ. Αλβέρτη μάρτυρας - νευροχειρουργός



 
 

alexia_alvertis_3-12-2010"Για το χειρουργείο όπως επίσης  και για τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς ο κυρίως υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Ρολόγης", είπε ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Νομικός, καταθέτοντας σήμερα στη δίκη των δύο γιατρών που κατηγορούνται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του γαμπρού του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ Γιώργου Αλβέρτη

Η σύζυγος του ασθενούς Αλεξία Έβερτ ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της, που είχε αρχίσει κατά την πρώτη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, αναφέρθηκε στον αυτόχειρα γιατρό Δημήτρη Αγγελιδάκη και στον συγκατηγορούμενο και β' βοηθό του Δημήτρη Ρολόγη, Αθανάσιο Γρίβα, λέγοντας:" Αν ήταν εδώ ο Δημήτρης Αγγελιδάκης η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Και ο κ. Γρίβας μας απέκρυψε ότι από το πρώτο 24ωρο είχε υποστεί βλάβη ο σύζυγός μου και ότι θα ήταν πλέον ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες". 

Ειδικότερα, ο νευροχειρουργός Π. Νομικός, που έχει συντάξει πόρισμα για την υπόθεση, επέρριψε την κύρια  ευθύνη για την κακή εξέλιξη της υγείας του κ. Αλβέρτη στον συνάδελφό του Δημήτρη Ρολόγη. 

Ωστόσο, ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι υπάρχει ένα μερίδιο ευθύνης και στους βοηθούς  του κ. Ρολόγη (σ.σ. α΄ βοηθός ήταν ο αυτόχειρας νευροχειρουργός Δ. Αγγελιδάκης), λέγοντας: "Βέβαια ο Δ. Ρολόγης ως διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής άλλου νοσοκομείου από αυτό στο οποίο εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο ο κ Αλβέρτης δεν μπορούσε να είναι συνέχεια παρών. Γι' αυτό χρειάζονταν οι συνεργάτες, ώστε ο κ. Ρολόγης να ενημερώνεται αν κάτι δεν πάει καλά και να δίνει εντολές για να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες".

Σύμφωνα με τον κ. Νομικό η αιτία για την κακή εξέλιξη της υγείας του κ. Αλβέρτη βρίσκεται μετά την εγχείριση και συγκεκριμένα  στην καθυστέρηση που σημειώθηκε από την ώρα που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα εγκεφαλικής βλάβης μέχρι την  αντιμετώπισή τους. 

"Από τις 7 το πρωί που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα, η μαγνητική τομογραφία έγινε στη 1 μετά το μεσημέρι και η τοποθέτηση της παροχέτευσης έγινε 3 1/2  ώρες μετά", είπε ο κ. Νομικός και κατέληξε υποστηρίζοντας : "Οι συνέπειες της καθυστέρησης ήταν η βαριά νευρολογική εικόνα του ασθενούς".

Η δίκη διακόπηκε για τις 22 Δεκεμβρίου 2010.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις