Logo

ΟΗΕ:Τα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής



 
 

cmltpr_17-6-2011Τεράστιοι καθρέφτες που θα αντανακλούν το φως του ήλιου πίσω στο διάστημα ανήκουν σε μια σειρά μόνο από μέτρα, που εξετάζουν οι επιστήμονες για τη μάχη της κλιματικής αλλαγής.

Έγγραφα, που διέρρευσαν από το επιστημονικό σώμα του ΟΗΕ, αποκάλυψαν τα –περισσότερα από 60 – μέτρα που εξετάζονται, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν σε συνέδριο στο Περού, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Guardian, μερικά ακόμη μέτρα που αναφέρονται λεπτομερώς στα έγγραφα περιλαμβάνουν την παραγωγή πιο "ανοιχτόχρωμων" καλλιεργειών, τη χρήση ρινισμάτων σιδήρου στους ωκεανούς, τον ψεκασμό θαλασσινού νερού στα σύννεφα, καθώς και το βάψιμο των δρόμων και των στεγών των σπιτιών σε λευκό χρώμα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες που εξετάζουν αυτές τις προτάσεις ανησυχούν, ότι ακόμη και αν τα σχέδιά τους λειτουργήσουν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από την τεχνολογία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση, οι επιστήμονες τόσο από την πλευρά του ΟΗΕ όσο και των αναπτυγμένων χωρών, κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το συνέδριο στο Περού, το οποίο αναμένεται να δώσει στις κυβερνήσεις μια επιστημονική εκτίμηση σχετικά με τη γεω-μηχανική.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις