Logo

Ελεύθεροι παραμένουν οι 3 του "Επαναστατικού Αγώνα"



 
 

Epanastatikos_AgwnasΕλεύθεροι παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες απέρριψαν την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, κατά του βουλεύματος, με το οποίο αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση των τριών, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Το νέο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εμμένει στην θέση του, ότι δεν συντρέχουν λόγοι είτε φυγής είτε διάπραξης νέων αδικημάτων .

Έτσι, οι τρεις κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι, όπως αρχικώς κρίθηκε, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την επιβολή στους Κορτέση και Σταθόπουλο χρηματικής εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι με το αρχικό βούλευμα οι Εφέτες παρέτειναν την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση , Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα, που γέννησε το μωρό της μέσα στις φυλακές- όντας κρατούμενη- και Κώστα Γουρνά.

Αυτό το σκέλος του επίμαχου βουλεύματος δεν είχε αναιρεθεί από τον κ.Τέντε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις