Logo

Συμφώνησαν Μέρκελ και Σαρκοζί για την Ελλάδα



 
 

Sorkozi_MerkelH Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την διαμόρφωση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε το ευρώ» είπε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους σήμερα στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει και την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», είπε η κ. Μέρκελ. «Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» τόνισε η κ. Μέρκελ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη στήριξή μας», είπε η κ. Μέρκελ. Σημείωσε ότι στο τηλεφώνημα που είχε χθες μαζί του διαπίστωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχει τη βούληση να προχωρήσει στα βήματα που απαιτούνται».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι Γαλλία και Γερμανία εργάζονται στενά και έθεσε τέσσερις αρχές στη διαμόρφωση του νέου πακέτου:

-Να είναι αποκλειστικά σε εθελοντική βάση η συμμετοχή ιδιωτών.

-Να μη εκληφθεί ως πιστωτικό γεγονός.

-Να γίνει σε πλήρη συναίνεση με την ΕΚΤ.

-Να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως είπε ο κ. Σαρκοζί, η πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών «θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Βιέννης» και σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα είναι έτσι ώστε «η Ελλάδα να μπορεί να οικοδομήσει πάνω σε αυτό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2011 από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις