Logo

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για τη βία κατά δημοσιογράφων



 
 

LiakopoulosΗ ΕΣΗΕΑ με σημερινή ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τον τραυματισμό δημοσιογράφων στα βίαια επεισόδια της Τετάρτης, που κάποιοι φρόντισαν να δημιουργήσουν για να "σπάσουν" την μεγάλη διαδήλωση των πολιτών στο Σύνταγμα. (Δείτε το βίντεο)

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τραυματισμό των συναδέλφων Τάσου Τέλλογλου και Μανώλη Κυπραίου, οι οποίοι κάλυπταν τα γεγονότα της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου 2011.

Ο συνάδελφος Κυπραίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, σοβαρά τραυματισμένος, και κινδυνεύει να χάσει την ακοή του.

Το Δ.Σ. καταδικάζει, επίσης, τη σύλληψη και το ξυλοδαρμό του συναδέλφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή βία απ’ όπου κι αν προέρχονται, δεν θα κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία.

Η άσκηση βίας είναι έργο δυνάμεων, οι οποίες επιβουλεύονται τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα και, συνεπώς, τη Δημοκρατία, φέρνοντας στη μνήμη μας τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας».

Σημειώνεται, ότι η δίκη του Απόλλωνα Λιακόπουλου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη σύλληψή, του έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου.

Ο Λιακόπουλος, που είναι εργαζόμενος στο χώρο των ΜΜΕ και εκλεγμένος στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Βίντεο - σοκ από την επίθεση κατά του Τάσου Τέλλογλου


Τελευταίες Ειδήσεις