Logo

Χρησιμοποιήστε σωστά τα καλλυντικά σας



 
 

proper_use_4-12-2010Αν χρησιμοποιούμε λογικά και τακτικά τα καλλυντικά μας, θα κρατήσουν πολύ καιρό. Αν όμως, τα χρησιμοποιούμε απρόσεκτα και απρογραμμάτιστα, μπορεί το δέρμα μας να ερεθιστεί ή να μολυνθεί από τα βακτηρίδια που τυχόν θα δημιουργηθούν ακόμη και μέσα στο καλύτερο προϊόν.

Τα καλλυντικά που φτιάχνουμε μόνες μας, κρατάνε μόνο μερικές ημέρες και πρέπει πάντα να διατηρούνται στο ψυγείο, ένώ τα  τυποποιημένα διαρκούν πολύ καιρό, αρκεί να τα προσέχουμε.

Τα καλλυντικά που βασίζονται σε λιπαρές ουσίες (κρέμες, μέικ-απ, σκιές ματιών, ρουζ για μάγουλα και χείλια, γαλακτώματα), είναι ευαίσθητα στην μόλυνση, όταν μένουν ανοιχτά και όταν χρησιμοποιούνται με βρώμικα δάχτυλα, ενώ τα καλλυντικά σε σκόνη ή με βάση το οινόπνευμα, είναι πολύ ανθεκτικά.  Όταν ένα προϊόν αρχίζει να αλλοιώνεται, ν’ αποχρωματίζεται, να στεγνώνει και να σκληραίνει, θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε.

Αν θέλουμε λοιπόν, να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα για την ομορφιά μας σωστά, θα πρέπει να ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:

Η θερμότητα, το φως κι η υγρασία τα βλάπτουν γενικά και περισσότερο τα αρώματα, γι’ αυτό και πρέπει να τα φυλάμε σε δροσερό, σκοτεινό χώρο και, κυρίως, να φροντίζουμε να είναι καλά κλεισμένα.

Όλα τα καλλυντικά υπόκεινται σε οξείδωση (μόλυνση από την επαφή με το οξυγόνο του αέρα). Βέβαια, όσα περιέχουν ειδικά συντηρητικά κινδυνεύουν λιγότερο. Εκείνα που κυκλοφορούν σε βάζα είναι πιο ευαίσθητα απ’ αυτά που μπαίνουν σε σωληνάρια. Μετά τη χρήση, το καπάκι και το κάλυμμα ασφαλείας πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά για να εμποδίζουν τον αέρα, τη σκόνη και τα βακτηρίδια να εισχωρήσουν στο προϊόν.

Βασική επίσης προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς. Αν τα δανείζουμε σε άλλες γυναίκες, μπορεί με τα δάχτυλα τους, να τα γεμίσουν μικρόβια. Επίσης, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα δείγματα που έχουν για κοινή χρήση τα καταστήματα καλλυντικών. Τα μάτια και το δέρμα είναι ευαίσθητες περιοχές και μπορεί να τους δημιουργήσουμε προβλήματα.

΄Οσον αφορά τα καλλυντικά σε κρέμα, είναι καλύτερα να τα αλείφουμε με καθαρά δάχτυλα παρά με βούρτσες, βουρτσάκια και σφουγγάρια, γιατί τα βακτηρίδια και τα μικρόβια κολλάνε στα λιπαρά κατάλοιπα που μένουν πάνω τους. Πρέπει ακόμη, να αλλάζουμε τις βούρτσες μας κάθε χρόνο ενώ τα βουρτσάκια και τα σφουγγάρια κάθε 6 μήνες. Άλλο προϊόν ευαίσθητο στα μικρόβια, είναι η μάσκαρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να βιδώνουμε το δοχείο αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε το βουρτσάκι και να μην την κρατάμε πολύ καιρό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις