Logo

Άρειος Πάγος: Αποζημίωση από το Δημόσιο για διαφημιστική πινακίδα-φονιά



 
 

Areios-Pagos_18-6-2011Αποζημίωση 550.000 ευρώ πρέπει να καταβάλλει το Δημόσιο σε συγγενείς 18χρονου θύματος θανατηφόρου τροχαίου καθώς το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, προσέκρουσε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση, που υποχρεώνει το Δημόσιο σε καταβολή αποζημίωσης, για την ευθύνη του σχετικά με την ύπαρξη, στη διαχωριστική νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης, μιας διαφημιστικής πινακίδας.

Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν ότι η τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας είναι παντελώς παράνομη, καθώς τοποθετήθηκε: 

*Χωρίς άδεια του αρμοδίου Δήμου και χωρίς να αναγράφεται στην πινακίδα η επωνυμία και η διεύθυνση της διαφημιστικής εταιρείας, όπως προβλέπει η νομοθεσία,

*κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ο οποίος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων μέσα σε κατοικημένες περιοχές όταν το όριο ταχύτητας των οχημάτων είναι κάτω των 70 χ.λ.μ.)

Όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση, ο αρμόδιος Δήμος, όπως και η Γραμματεία Δημοσίων Έργων παρέλειψαν να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη απομάκρυνση της διαφημιστικής πινακίδας.

Σημειώνεται, ότι το τροχαίο δυστύχημα έγινε το Νοέμβριο του 2007, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο 18χρονος συγγενής των αιτούντων επέβαινε σε αυτοκίνητο, το οποίο μετά από «κόντρες» με άλλο Ι.Χ., που το οδηγούσε γυναίκα, προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα, η οποία βρισκόταν στη μεσαία διαχωριστική νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης

Αποτέλεσμα, του τροχαίου, ήταν να σκοτωθεί ο 18χρονος και ο δεύτερος επιβάτης του αυτοκινήτου,, που χτύπησε στην τσιμεντένια βάση της διαφημιστικής πινακίδας, οι οποίοι κάθονταν στο πίσω κάθισμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις