Logo

Παρέσυρε και σκότωσε 7 ποδηλάτες υπό την επήρεια ναρκωτικών



 
 

Polyxromoi-Podilates-2_06-12-2010Ραντεβού με τον θάνατο είχαν δώσει σήμερα στις 11 το πρωί 7 ποδηλάτες στην Καλαβρία της Ιταλίας, καθώς αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές προσέκρουσε επάνω τους, προκαλώντας μακελειό.

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν o νεαρός μαροκινός Chafik Elketani, 21 ετών, ο οποίος οδηγούσε χωρίς άδεια (του είχε αφαιρεθεί εξαιτίας επικίνδυνης προσπέρασης), κάτω απ’ την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Η ομάδα των ποδηλατών, μία παρέα φίλων με πάθος για το άθλημα, είχαν προγραμματίσει να ακολουθήσουν μια διαδρομή σε μια περιοχή της Καλαβρίας.

Είχαν ξεκινήσει στις 8 το πρωί, καθώς κάθε Κυριακή συνήθιζαν να κάνουν εκδρομές με τα ποδήλατά τους, κάτι που έμελλε να το πληρώσουν με τη ζωή τους.

Τα θύματα είναι ο Rosario Perri, 55 ετών, o Francesco Stranges, 51 ετών, ο Vinicio Pottin, 47 ετών, ο Giovanni Cannizzaro, 58 ετών, o Pasquale De Luca, 35 ετών, o Fortunato Bernardi και ο Domenico Palazzo, των οποίων η ηλικία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Μεταξύ των θυμάτων, υπήρχαν και δύο δικηγόροι -ο Palazzo και ο Stranges-, ενώ ο τρίτος δικηγόρος της παρέας, ο Fabio Davoli, φέρεται -μέχρι στιγμής- ως τραυματίας.

Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου γλύτωσε με ελαφρά τραύματα ενώ στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο δεκάχρονος ανιψιός του, που δεν τραυματίστηκε.

Κατά την αναπαράσταση που έγινε απ’ την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός της Μερσεντές, επιχείρησε να κάνει προσπέραση τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να  συγκρουστεί μετωπικά με την ομάδα των ποδηλατών, χωρίς να προλάβει να φρενάρει.

Ο Ekletani, ο οποίος διαθέτει άδεια παραμονής, διαμένει με την οικογένειά του στην περιοχή Gizzeria, όπου είναι αποικία Βορειοαφρικανών που εργάζονται -κυρίως- ως μικροπωλητές. Ο Ekletani συνελήφθη αμέσως από την τοπική αστυνομία για  ανθρωποκτονία κατά συρροή, πρόκληση σωματικών βλαβών, επικίνδυνη οδήγηση και χρήση ναρκωτικών, καθώς - όπως διαπιστώθηκε -  οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις