Logo

Αλληλέγγυος στους έξι συλληφθέντες ο Γιάννης Δημητράικης



 
 

dimitrakis_7-12-2010«Το φάντασμα της κρατικής καταστολής πλανάται και μέσα σ’ αυτή τη δίκη… Εκφράζω την αυτονόητη αλληλεγγύη μου στους συλληφθέντες συντρόφους μου..»

Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις του αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ως μέλος των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα». Μιας ομάδας που για άλλη μια φορά ο ίδιος ο Γιάννης Δημητράκης αρνήθηκε την ύπαρξή της. 

Ο 32χρονος κατηγορούμενος, που πρωτόδικά καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 25 ετών, χαρακτήρισε, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, αυτονόητη την αλληλεγγύη του στους έξι που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο. Και άφησε να εννοηθεί ότι καταπατώνται τα δικαιώματά του.

Πρόεδρος: «Να εμπιστευθείτε το δικαστήριο . Θα το δείτε στην πράξη αν θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά σας».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Δημητράκης δήλωσε στο δικαστήριο: «Έχουν περάσει δύο χρόνια, που σαν σήμερα εκτελέστηκε ένα παιδί 15 ετών από αστυνομικούς. Η κοινωνία έχει σημαδευτεί από αυτό το γεγονός που προκάλεσε κοινωνική σύρραξη. Αφορμή ήταν  το φάντασμα της κρατικής καταστολής.

Το ίδιο φάντασμα επικρέμεται εδώ και πέντε έτη από πάνω μου και βρίσκεται μέσα και σε αυτή τη δίκη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν μετάγομαι από φυλακή σε φυλακή, σαν τον χειρότερο κακοποιό . Όταν δικάζομαι σε ένα ακροατήριο που είναι γεμάτο αστυνομικούς, που εμποδίζουν τον κόσμο να μπει μέσα, ώστε να μην διασφαλίζεται η δημόσια δίκη.

Το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τις συλλήψεις των έξι συντρόφων μου, στους οποίους εκφράζω την αυτονόητη αλληλεγγύη μου, επιχειρήθηκε ένα επικοινωνιακό γλέντι, που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Δύο μέρες αναμασιέται στα κανάλια η συμμορία των ληστών με τα μαύρα, η οποία δεν υπάρχει».

Σημειώνεται, ότι ο Γιάννης Δημητράκης κρατείται από τον Ιανουάριο του 2006, όταν συνελήφθη τραυματισμένος στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια καταδίωξης ληστών οι οποίοι προηγουμένως είχαν ληστέψει υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροί υπεράσπισής του  Σπύρος Φυτράκης και Κώστας Παπαδάκης ζήτησαν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την αναβολή της, επειδή απουσίαζε  για λόγους υγείας, αστυνομικός, που είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Το  δικαστήριο έκρινε τελικά ότι πρέπει να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και άρχισε να εξετάζει μάρτυρες. Αργά το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε  για την ερχόμενη Δευτέρα ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορουμένου να παραμείνει μέχρι τότε στις φυλακές Κορυδαλλού και να μην επιστρέψει σε αυτές του Δομοκού όπου και κρατείται.

Η απόφαση αυτή προκέλεσε έντονες αντιδράσεις από τους δικηγόρους που την χαρακτήρισαν πρωτοφανή αφού με αυτόν τον τρόπο τους απαγορεύεται ουσιαστικά η επικοινωνία με τον πελάτη τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δίκαιης δίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις