Logo

Wikileaks: 80 τόνους χασίς παράγει η Ελλάδα !



 
 

wikileaks_greece_25-6-2011Η παραγωγή χασίς στην Ελλάδα ξεπερνά τους 80 τόνους το χρόνο, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρώην Αμερικανού πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που δημοσιοποιήθηκε από το Wikileaks.

Το επίμαχο τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας, με κωδικό 09 Athens 1920, στάλθηκε με αφορμή την περίφημη «υπόθεση των Ζωνιανών» και έχει τίτλο «η διαφθορά στην Ελλάδα».

Ειδικότερα ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι αστυνομικοί είναι κακοπληρωμένοι και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

«Το Νοέμβριο του 2007, διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και πολιτικοί βρέθηκαν να συμμετέχουν σε μεγάλη διεθνή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που παρήγαγε τόνους μαριχουάνας στο νησί της Κρήτης», λέει το τηλεγράφημα.

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης σημειώνει: «Τον Σεπτέμβριο του 2008, πρώην υπουργός, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή επειδή παρενέβη για λογαριασμό ατόμου που καλλιεργούσε κάνναβη» (σ.σ. αναφέρεται στην γνωστή υπόθεση Κεφαλογιάννη).

Τέλος, στο τηλεγράφημα υποστηρίζει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμοδίων αρχών, η ετήσια παραγωγή χασίς στην Ελλάδα ξεπερνά τους 80 τόνους, με την Κρήτη και περιοχές της Πελοποννήσου να βρίσκονται στην κορυφή της παραγωγής.

Τα ναρκωτικά, κατά κύριο λόγο, εξάγονται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στην Ολλανδία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις