Logo

Απειλεί τους διώκτες του με "δηλητηριώδεις" αποκαλύψεις



 
 

julian_assange_security_6-12-2010Ο Τζούλια Ασάντζ, ιδρυτής του Wikileaks, προειδοποίησε ότι οι υποστηρικτές του θα δημοσιεύσουν έναν “καταιγισμό” απόρρητων ντοκουμέντων της    αμερικανικής κυβέρνησης, σε περίπτωση που γίνει απόπειρα από οποιαδήποτε χώρα να περιορίσει τις δραστηριότητές του.

Ο Ασάντζ, έχει μοιράσει σε έμπιστά του άτομα-χάκερς, ένα κωδικοποιημένο “δηλητηριώδες χάπι” με επικίνδυνα μυστικά, τα οποία θεωρείται ότι εμπεριέχουν και λεπτομέρειες για το Guantanamo Bay.  Ο ίδιος θεωρεί ότι το “χάπι” αυτό είναι η ασφαλιστική δικλίδα του σε περίπτωση που αποπειραθούν να τον σκοτώσουν, να τον συλλάβουν ή να κλείσουν την ιστοσελίδα που διαρρέει όλες αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Ο Ασάντζ έχει γίνει στόχος των αξιωματούχων της Scotland Yard, ενώ την περασμένη Πέμτπη, εκδόθηκε  διεθνές ένταλμα για τη σύληψή του από Σουηδούς Εισαγγελείς που θέλουν να τον ανακρίνουν κατηγορώντας τον  με τα όσα έχει διαρρεύσει αλλά και για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι νέες αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του WikiLeaks συμπεριλαμβάνουν:
  • Ένας σημαντικός Κινέζος πολιτικός, συντόνισε το χάκινγκ της Google, όταν βρήκε μη κολακευτικά άρθρα που αφορούσαν τον ίδιο, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
  • Η βρετανική μάρκα Rolls-Royce έχασε ένα συμβόλαιο 200.000.000 λιρών -για την προμήθευση της Ισπανίας με μηχανές ελικοπτέρων- όταν οι ΗΠΑ άσκησαν πίεση στον Πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο να υπογράψει με την Αμερικάνικη εταιρεία GE.
  • O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπούι, δήλωσε σε πρεσβευτή των ΗΠΑ ότι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα βρίσκονταν ακόμη στο Αφγανιστάν μόνο “από σεβασμό” στην Αμερική.

wikileaks_06-12-2010Ο Ασάντζ, κατάφερε να εξαγριώσει και να ταπεινώσει τις ΗΠΑ τους περασμένους μήνες, δημοσιεύοντας εκατοντάδες απόρρητα ντοκουμέντα. Αμερικάνοι πολιτικοί υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης και της Σάρα Πάλιν, έχουν ζητήσει την εκτέλεση του Ασάντζ εξαιτίας της δημοσιοποίησης σημαντικών κρατικών μυστικών των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός δικηγόρος του Ασάντζ, Μαρκ Στήβενς, δήλωσε σήμερα ότι το WikiLeaks έχει στην κατοχή του περαιτέρω κρυφό υλικό, το οποίο και θα δημοσιοποιήσει σε περίπτωση που ο εν λόγω οργανισμός αναγκαστεί να προστετευθεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το WikiLeaks έχει πέσει θύμα διαδικτυακών επιθέσεων και λογοκρισίας από όλα τα μέρη του κόσμου και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις ανθρώπους που κατέχουν τόσο υψηλή θέση στην Αμερική, όπως η Σάρα Πάλιν, να ζητάνε από τις Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να καταδιώξουν τον Ασάντζ και να τον εκτελέσουν. Και όλα αυτά, για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος παρέλαβε έναν φάκελο, όπως παραλαμβάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, απλά δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του φακέλου. Αυτό που κάνουν είναι να τον ποινικοποιούν, ποινικοποιώντας έτσι και τη δημοσιογραφική δραστηριότητα».

Βασικός ύποπτος για την κλοπή των απόρρητων ντοκουμέντων, θεωρείται ο Μπράντλεϋ Μάνινγκ, ένας 23χρονος αναλυτής του αμερικανικού στρατού, ο οποίος μάλιστα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό στρατιωτική επιτήρηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις