Logo

Η Ελληνική κρίση αυξάνει τη δυσπιστία των Γερμανών στο ευρώ



 
 

eyro_germanoi_26-6-2011Οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στο ευρώ, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα!

Συνδέουν, μάλιστα, τη δυσπιστία τους με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα έρευνας του ινστιτούτου Allensbach, που δημοσιεύονται την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ειδικότερα, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν "ελάχιστη" ή "καθόλου εμπιστοσύνη" στο ευρώ και μόνο το 19% έχει "μεγάλη" ή "πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη" στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ό αριθμός των Γερμανών που δείχνουν προβληματισμένοι ή δύσπιστοι απέναντι στο ευρώ αυξάνεται συνεχώς.Τον Απρίλιο του 2011, το 66% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Τρία χρόνια πριν, το 2008, λογότεροι από τους μισούς εκ των ερωτηθέντων είχαν την ίδια γνώμη.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 Ιουνίου από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, από τα οποία προέκυπτε ότι το 60% των Γερμανών τασσόταν κατά της χορήγησης νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πέτερ Ματουσέκ, αναλυτής του γερμανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa, "οι γερμανοί πολίτες είναι πιο προβληματισμένοι για το ευρώ απ΄ό,τι πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης".

Επίσης, ο Ντομινίκ Χίρλεμαν του ιδρύματος Μπέρτελσμαν υπογράμμισε ότι "ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν σφίξει πολύ τη ζώνη τα τελευταία χρόνια και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν χώρες που δεν έχουν κάνει τις ίδιες προσπάθειες".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις