Logo

Στημένα: Στο εισαγγελικό ''στόχαστρο'' 87 νέοι ύποπτοι και 968 εμβάσματα !



 
 

sthmena1_26-6-2011Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα "στημένα" ποδοσφαιρικά παιχνίδια, τα παράνομα στοιχήματα και το γενικευμένο κλίμα διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια ακόμα εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται διωχθούν ποινικά και δεκάδες άλλα άτομα που εμπλέκονται σε ένα βρώμικο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο που αποφέρει εκατομμύρια ευρώ παράνομου κέρδους.

sthmena2_26-6-2011Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακής της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», ολοκληρώνεται μια ακόμα έρευνα, η οποία διενεργείται από το ΣΔΟΕ και την ΕΥΠ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Πολύ σύντομα μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα (!), στα οποία θα περιλαμβάνονται πρόεδροι, ποδοσφαιρικές ομάδες και μάνατζερ.

Η εν λόγω έρευνα αφορά 968 εμβάσματα από Ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας, που αφορούν τη διενέργεια παράνομων στοιχημάτων για 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ.

Η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, στα χέρια του οποίου βρίσκεται ο ογκώδης φάκελος της υπόθεσης.

Το πόρισμα για την έρευνα αναμένεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να ολοκληρωθεί, λόγω του καλοκαιριού, μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Τα ήδη υπάρχονται στοιχεία στη δικογραφία χαρακτηρίζονται ως ιδιατέρως σημαντικά και κυρίως αυτά που συνέλεξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, από τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκύπτει πως λειτουργούσε όλος αυτός ο μηχανισμός με τα παράνομα στοιχήματα.

sthmena3_26-6-2011Μάλιστα, από τις καταγραφές των συνομιλιών προκύπτει και το εξής καταπληκτικό:

όταν τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν δικό τους άνθρωπο στις ασιατικές χώρες, ο οποίος διακινούσε τα χρήματα ακόμη και με βαλίτσα!

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία,  ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές, μία στις 15.5.2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1.06.2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας.

sthmena5_26-6-2011Στο μεταξύ και άλλα δημοσιεύματα εφημερίδων φέρνουν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία γύρω από την εισαγγελική έρευνα για τα "στημένα"παιχνίδια και τον πακτωλό του "βρώμικου" χρήματος από τα παράνομα στοιχήματα.

Αναλυτικότερα:

*ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» κάνει λόγο για περίπου 100 πρόσωπα που βρίσκονται στο "στόχαστρο" του ΣΔΟΕ για την  υπόθεση των στημένων παιχνιδιών,

*η εφημερίδα «Real News» αναφέρεται σε πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα, το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών! Επίσης, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, φέρεται να διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ!!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις