Logo

Πολωνία: Χιλιάδες φανάρια στο νυχτερινό ουρανό (Vid)



 
 

lntrn_26-6-2011Χιλιάδες κινεζικά φανάρια φώτισαν την περασμένη Τρίτη τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την πόλη Πόζναν, στην κεντρική Πολωνία, με αφορμή τη μικρότερη νύχτα του έτους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το βράδυ του Αγίου Ιωάννη, όπως ονομάζεται, οι κάτοικοι της πόλης γιορτάζουν τη φωτιά, το νερό, τον ήλιο, το φεγγάρι, τη συγκομιδή, τη γονιμότητα, τη χαρά και την αγάπη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ουρές στα καταστήματα που είχαν στηθεί για την εκδήλωση, προκειμένου να αγοράσουν τα «ιπτάμενα» φανάρια, ενώ, κατά τη δύση του ηλίου, συγκεντρώθηκαν σε ένα χωράφι της πόλης.

Περισσότερα από 1.000 φανάρια απελευθερώθηκαν ταυτόχρονα στις 22:30 το βράδυ, ενώ, μέσα σε μια ώρα, υπήρχαν στον ουρανό 8.000 φανάρια συνολικά.

«Αυτή ήταν η πιο ρομαντική νύχτα στην Πολωνία, καθώς χιλιάδες μάτια κοίταζαν τον ουρανό με εκστασιασμό», είπε ένας από τους παρευρισκόμενους. «Τα φανάρια άρχισαν να μοιάζουν με αστέρια και όλοι ήταν πολύ εντυπωσιασμένοι. Ήταν απίστευτο το να κοιτάζεις τα “αστέρια” να ανεβαίνουν στον νυχτερινό ουρανό».

Η φετινή εκδήλωση έσπασε το πολωνικό ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό φαναριών που απελευθερώθηκε ταυτόχρονα και οι διοργανωτές σχεδιάζουν τώρα να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην ίδια εκδήλωση το επόμενο έτος.

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις