Logo

Special Olympics 2011: H τελετή έναρξης (vids)



 
 

special_olympics_26-6-2011Υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011, με την συμμετοχή 183 χωρών απ' όλο τον κόσμο.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Από νωρίς στο Ζάππειο παραβρίσκονταν οι διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονταν για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός.

Στις κερκίδες του Σταδίου παραβρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου.

special_olympics1_26-6-2011Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο, αθλητή ιστιοπλοΐας.

Μουσικά συγκροτήματα "ζέσταναν" την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, και ο "δικός" μας Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των Αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

Νωρίτερα, όλοι οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, καθώς ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις