Logo

Billy the Kid: Φωτογραφία του πουλήθηκε για 2,3 εκατ. ευρώ !



 
 

billy1_26-6-2011Ειχε πληρώσει μόλις 25 σεντς για να τον φωτογραφίσουν μπροστά από ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό, στα τέλη του 1880,  ή στις αρχες του 1881.

Τώρα η φωτογραφία του Μπίλλι δε Κιντ - ίσως ο διασημότερος παράνομος της Άγριας Δύσης -που είναι η μοναδική στην οποία εικονίζεται ως ενήλικος, πουλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ!

Αγοραστής ήταν ο Ουίλλιαμ Κοτς, αδελφός ενός από τους γνωστότερους χορηγούς των συντηρητικότερων αμερικανικών κομμάτων, ο οποίος συμμετείχε στην  ετήσια δημοπρασία αντικειμένων της "Άγριας Δύσης" που γίνεται στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Η αρχική τιμή που ζητούσαν οι πωλητές ήταν 150.000 δολάρια.

billy2_26-6-2011Η φωτογραφία, διαστάσεων οκτώ επί πέντε εκατοστών, είναι το μοναδικό γνωστό πορτρέτο του Μπίλλι δε Κιντ, κατά κόσμον Ουίλλιαμ Μπόνεϊ, ο οποιος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Άντριμ και Χένρι Μακάρθι.

Ο  θρύλος λέει, ότι  ο Μπίλλι δε Κιντ σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881. Ήταν 20 ετών όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία και 21 όταν σκοτώθηκε.

Σημειώνεται, ότι υπάρχουν  άλλες δύο φωτογραφίες,  που εικονίζουν τον Μπίλλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόιδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις