Logo

Miru Kim: Γυμνή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια (Vid & Pics)



 
 

ndrt_26-6-2011Η δημόσια γύμνια είναι ένας κοινός φόβος που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά κανείς δεν τον έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν όπως η καλλιτέχνιδα Miru Kim.

Το έργο τέχνης της είναι, κυριολεκτικά, το σώμα της και φωτογραφίζει τον εαυτό της σε περιοχές ταμπού, όπως είναι οι κατακόμβες κάτω από το Παρίσι ή τα καλώδια ανάρτησης της γέφυρας του Μανχάταν.

Η 30χρονη καλλιτέχνιδα έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως μια προκλητική καλλιτέχνης, της οποίας το έργο απευθύνεται τόσο σε εμπειρογνώμονες της τέχνης όσο και σε απλούς θεατές.

«Πάντα ήμουν δειλή από την παιδική μου ηλικία», λέει η Miru. «Όταν μίλησα στο συνέδρια τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και σχεδιασμού (TED), το 2008, έπρεπε να σταυρώσω τα πόδια και τα χέρια μου επειδή έτρεμαν πάρα πολύ, ενώ, λίγα χρόνια πριν, δεν μπορούσα να ψελλίσω καν το όνομά μου κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι κάνω πλάκα βλέποντας τη δουλειά μου, αλλά είναι αληθινό».

Η Miru άρχισε τις προσπάθειες να ξεπεράσει τον φόβο της προς χάριν της τέχνης το 2004 και παραδέχεται ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο στην αρχή.

«Τώρα το έχω συνηθίσει, αλλά όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να μείνω γυμνή μπροστά στον φακό, το 2004, ήμουν πολύ νευρική», είπε και προσέθεσε: «Όσο πιο πολύ συνήθιζα το να κυκλοφορώ σε διάφορα αστικά ερείπια, τόσο περισσότερο αισθανόμουν αυτούς τους χώρους να μετατρέπονται από επικίνδυνοι σε γαλήνιους, από άγνωστοι σε γνωστούς».

ndrt2_26-6-2011

 

 

 

 

 

 

 

ndrt4_26-6-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

ndrt3_26-6-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις