Logo

Εν μέσω αντιδράσεων τη Δευτέρα στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο



 
 

aganaktismenoi-syntagma_12-6-2011jpgΣε νέο τεστ αντοχής για την κυβέρνηση θα υποβάλλει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που κατατίθεται στη Βουλή της Τρίτη. Νέοι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ από την παραίτηση Νικολάου.

Το Μεσοπρόθεσμο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και θα ακολουθήσει ο εφαρμοστικός νόμος την Τρίτη. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη, αντίστοιχα.

Στην πλατεία Συντάγματος θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις ενάντια στα νέα μέτρα. Εκεί, οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν κηρύξει 48ωρη γενική αεργία για τις 28-29 Ιουνίου θα συναντήσουν τους «Αγανακτισμένους» οι οποίοι έχουν απευθύνει κάλεσμα σε «48 ώρες στο δρόμο».

Στο μεταξύ, αγωνία υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Τύπου και πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Νικολάου – μετά τον πρώην υπουργό και βουλευτή Αντώνη Κοτσακά που είχε παραιτηθεί στα μέσα του μήνα.

Στην επιστολή παραίτησής του εκφράζει τη διαφωνία του με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζει «οικονομικά αδιέξοδο και κοινωνικά άδικο» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική».

Αρνητική κριτική στο Μεσοπρόθεσμο άσκησε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, λέγοντας ότι δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις