Logo

Πάγκαλος: Η επιστροφή στη δραχμή θα φέρει τα τανκς!



 
 

pagalos_26-6-2011Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo χαρακτήρισε «τεράστια βλακεία», τους ισχυρισμούς περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία», είπε.

Αυτό θα σήμαινε – εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία!

soros_26-6-2011Οι δηλώσεις Πάγκαλου στην El Mundo έρχονται μετά από σειρά δηλώσεων διαφόρων οικονομικών παραγόντων, που αναζωπυρώνουν τα σενάρια περί δραχμής.

Πιο πρόσφατη, η δήλωση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος εκτίμησε ότι «κάποια χώρα» - την οποία δεν κατονόμασε - θα αναγκαστεί «αναπόφευκτα» να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το ευρώ δεν είχε πρόβλεψη για διόρθωση. Δεν υπήρχε ρύθμιση για το ενδεχόμενο κάποια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», δήλωσε, μιλώντας σε συνάντηση στη Βιένη, ο Σόρος, ο οποίος έγινε γνωστός όταν έβγαλε κέρδη 1 δισ. δολαρίων ποντάροντας κατά της βρετανικής λίρας το 1992.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις