Logo

Ο αστεροειδής 2011 MD '' επισκέπτεται'' τη Γη



 
 

asteroeidhs_27-6-2011Ένας... μυστηριώδης επισκέπτης από το διάστημα θα περάσει "ξυστά" το βράδυ της Δευτέρας από την επιφάνεια της Γης. Το όνομά του: 2011 MD.

Η απόστασή του από τη γήινη επιφάνεια θα είναι περίπου 12.000 χιλιόμετρα και στις 20:15 ώρα Ελλάδας θα βρίσκεται πάνω από τις ακτές της Ανταρκτικής, περίπου 3.218 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Νότιο Αφρική.

Οι επιστήμονες δεν εκφράζουν κάποια ανησυχία για την έλευση του διαστημικού επισκέπτη, ο οποίος είναι ένας βράχος με διάμετρο 10-15 μέτρα.

Όπως λένε, ο αστεροειδής θα είναι περαστικός από τον πλανήτη μας,  χωρίς να αποτελεί απειλή γι' αυτόν και θα είναι ορατός ακόμη κι από ένα μικρό οικιακό τηλεσκόπιο.

Ο 2011 MD εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το εγκατεστημένο στο Μεξικό ζεύγος ρομποτικών τηλεσκοπίων LINEAR.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ακόμα και αν ο 2011 MD εισέλθει στην ατμόφαιρα, δεν υπάρχει κίνδυνος, λόγω του μικρού του μεγέθους.

Λένε μάλιστα, πως η είσοδός του στο γήινο ατμοσφαιρικό περιβάλλον θα σημάνει την καταστροφή του, που θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα μιας λαμπερης μπάλας που θα κινείται στον ουρανό.

Θα πρέπει να σημεωθεί, ότι στις 8 Νοεμβρίου, η επιστημονική κοινότητα αναμένει το πέρασμα από τον πλανήτη μας του 2005 YU55.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα βρεθεί σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τη Γη.

Το βάρος του είναι 50 εκατομμύρια τόνοι και η διάμετρός του 400 μέτρα και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος διαστημικό σώμα που έχει πλησιάσει τόσο κοντά τον πλανήτη μας.

Στην περίπτωση, που ο 2005 YU55 ξεφύγει από την πορεία του και πέσει στη Γη μπορεί να καταστρέψει κάθε τι που βρίσκεται σε ακτίνα 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις