Logo

Ιαπωνία: Πιο κοντά στο τέλος της πυρηνικής κρίσης



 
 

foukousima_27-6-2011Ένα «γιγάντιο βήμα μπροστά» στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία, χαρακτηρίστηκε η εφαρμογή του νέου συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα που τίθεται σε εφαρμογή.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου, που υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου, ανακοίνωσε σχέδιο δύο σταδίων για τον περιορισμό της ραδιενέργειας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο στάδια, αφενός την ψύξη των αντιδραστήρων και αφετέρου την απομάκρυση του μολυσμένου νερού, χωρίς την απόρριψή του στον ωκεανό.

Το νέο σύστημα, που αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την λειτουργία του τον ερχόμενο Ιανουάριο, έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει το ραδιενεργό νερό και να το ανακυκλώνει μέσα στο σύστημα ψύξης.

Η τεχνολογία προέρχεται από τον γαλλικό όμιλο πυρηνικής ενέργειας Areva και την αμερικανική εταιρεία Kurion. Ήδη έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι μολυσμένου νερού.

Η Tokyo Electric εκτιμά ότι η επεξεργασία 250.000 τόνων νερού που θα έχει μολυνθεί συνολικά μέχρι το τέλος της κρίσης, θα κοστίσει περίπου 53 δισ. γεν ($660 εκ. δολάρια).

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις